Naujas traukos objektas: medžių lajų takas turi rimtą konkurentą (Video)  (0)

Biržų rajone jau stovi naujas apžvalgos bokštas. Nors lankytojai į jį bus įleidžiami tik rugsėjį, jau pasigirsta spėjimų, kad jis taps rimtu konkurentu Anykščių medžių lajų takui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Biržų regioninio parko apžvalgos bokšto statyba baigta, tačiau oficialus apžvalgos bokšto atidarymas planuojamas rugsėjo 10 d. Apie šį objektą pasakoja Biržų regioninio parko direkcijos vyriausioji specialistė Inga Tručinskienė.

„Apžvalgos bokšto formą, kitus sprendinius pasiūlė techninio projekto rengėjas, kurio pasiūlymas paskelbtas atlikus viešųjų pirkimų procedūras. Biržų regioninis parkas - geologinio paveldo parkas. Čia galima pamatyti savitą kraštovaizdį su tūkstančiais smegduobių. Apžvalgos bokšto techninio projekto rengėjas atsižvelgė į šiuos savitumus bei siekį sukurti palankesnes sąlygas lankytojams apžvelgti ir geriau pažinti vertybes. Bokšto forma primena medinę valtį. Anot projekto autorės, forma gimė siekiant skulptūriškame tūryje „įpakuoti“ išskirtinio atradimo jausmą, o forma įrėmina pirminę pažintinio apžvalgos bokšto funkciją. Kartu tai vietovės orientyras, nurodantis karstinius Kirkilų ežerėlius, kviečiantis juos aplankyti“, - sakė I. Tručinskienė.

Anot pašnekovės, lankytinų gamtos ir kultūros objektų Biržuose iš tiesų gausu. Regioniniame parke yra ne tik karstinių ežerėlių bet ir sausų, be vandens karstinių įgriuvų. Antai, Karajimiškyje - garsioji Karvės ola, Lapės ola ir Geologų duobė, šalia kurių vingiuoja geologinis takas. Nemažiau įdomus ir kitas gamtos paminklas – Smardonės šaltinis, esantis Likėnų parke. Biržų regioninio parko Lankytojų centre įrengta ekspozicija „Prasmengančios žemės kraštas“.

„Biržų mieste tyvuliuoja Širvėnos ežeras. Tai - pirmasis dirbtinis ežeras Lietuvoje, atsiradęs užtvenkus Apaščios ir Agluonos upes. Senamiestyje, ežero pakrante, nutiestas pėsčiųjų-dviračių takas, o nuo Jaunimo parko per ežerą - ilgiausias Lietuvoje daugiau nei pusės kilometro ilgio medinis tiltas veda į grafų Tiškevičių Astravo dvaro rūmus. Nepamirškime ir Biržų pilies, kuri yra ryškiausias bastioninio tipo pilių paminklas Lietuvoje, šv. Jono Krikštytojo bažnyčios, Biržų evangelikų reformatų bažnyčios, švč. Trejybės Pabiržės bažnyčios. Biržų kraštas garsėja ir aludarystės tradicijomis, apie kurias galima sužinoti įvairiose edukacinėse programose, ekskursijose“, - ką verta aplankyti Biržuose, pasakojo I. Tručinskienė.

Paklausta, ar neketinama su nauju objektu aplenkti ir Anykščių medžių lajų taką, pašnekovė teigė, kad konkurencijos tarp parkų direkcijų nėra: „Nuoširdžiai džiaugiamės kolegų pasiekimais. Kiekviena saugoma teritorija pasižymi tam tikromis vertybėmis, o Biržų ir Pasvalio kraštas savo unikalumu visada bus traukos objektu lankytojams. Anykščių regioninis parkas yra vienas iš arčiausiai mūsų esančių regioninių parkų, todėl lankytojai apsilankę viename parke gali vykti į kitą parką. Kai kurie turistai jau dabar taip planuoja savo kelionių maršrutus.“

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Birutė Davidonytė
(22)
(4)
(18)

Komentarai (0)