Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2015-08-24)  (0)

Naujas tamsios materijos aptikimo būdas, magnetinės kirmgraužos haliucinacijas sukeliantis spoksojimas


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas tamsiosios materijos paieškos būdas

Gera savaitė fizikai, nes Ianas Shoemakeris, iš Pietų Danijos universiteto, iškėlė naują teoriją, teigiančią, kad jei norime aptikti tamsiąją materiją, jos ieškoti reikia kitaip – jis įsitikinęs, kad mokslininkai turėtų ieškoti tamsiosios energijos spinduliavimo signalų, teoriškai besirandančių iš tamsiosios materijos susidūrimų.

Magnetinė kirmgrauža

Kita trijulė sukūrė dirbtinę magnetinę kirmgraužą – trisluoksnę sferą, sukuriančią vaizdą, kad magnetinis lakas staiga dingsta ir tada pasirodo kur kitur.

Šviesa dirba kaip bitė

Romos ir Ženevos tyrėjų komanda surado būdą šviesos vertimo darbu efektyvumą padidinti 100 000 kartų – šviesdami LED šviesa į mažyčiuskrumpliaračius, plaukiojančius ant skysčio.

Šešiakampis silicis

Tarptautinė tyrėjų komanda rado būdą gaminti heksagoninį silicį, iš kurio potencialiai galima gaminti šviesą skleidžiančius puslaidininkius. Komanda mano, kad tai galėtų paskatinti naujo tipo optinių, elektrinių ir superlaidžių medžiagų kūrimą.

Kvantinės chemijos pasiekimai

Cornellio universiteto komanda pranešė apie savo pasiekimus, tiriant cheminių reakcijų energijos prigimtį, naudojant eksperimentinę kvantinę chemiją.

Pirmoji gėlelė

Paleobotanikų komanda pranešė identifikavusi tai, kas galėtų būti mitinė „pirmoji gėlė“Montsechia vidalii, augalas, kadaise gausiai derėjęs Pirėnuose ir Iberijos ruože.

Priešistorinės žudynės Senajame pasaulyje

Kita komanda, dirbanti Schoeneck-Kilianstaedten kasinėjimų vietoje Vokietijoje, pranešė radusi Europoje vykusių priešistorinių žudynių įrodymus.

Priešradiaciniai vaistai

Texaso universiteto Medicinos fakulteto Galvestone tyrėjų komanda pranešė sukūrusi vaistą – regeneruojantį peptidą – saugantį nuo mirtino branduolinio spinduliavimo poveikio, praėjus parai po apšvitinimo.

Vieša apgaulė

Žinoma, nebuvo pamiršti Ashley Madison „apgavysčių“ failai tamsiajame tinkle – hakerių grupė išpildė pažadą paskleisti duomenis, pavogtus iš galimybę apgaudinėti savo partnerius suteikiančio interneto puslapio.

Akių gilumas

Jei kada labai ilgai žiūrėdami į mylimo žmogaus akis, pasijautėte keistai, žinokite, kad esate ne vienas, nes tyrėjų komanda išsiaiškino, kad ilgas spoksojimas į kieno nors akis gali sukelti haliucinacijas. Panašu, taip nutinka daugeliui žmonių.


Bob Yirka

phys.org

(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)