Užfiksuota voverė vampyrė, kuri puola elnius ir išgeria jų kraują (Video)  (1)

Voverė yra žinoma kaip vienas mieliausių gyvūnų. Tačiau Indonezijoje užfiksuota voverė visai kitokia. Daug žmonių teigia pastebėję, kad ji kanda daug didesniam ir stambesniam gyvūnui – elniui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios voverės neįprasta ir fiziologija. Ji turi tankią uodegą, kuri 30 procentų ilgesnė, nei jos kūnas. Kai kurie mokslininkai teigia, jog tokios išvaizdos voverės pasižymi panašiu elgesiu.

Voverė „vampyrė“ (lot. Rheithrosciurus Macrotis) užfiksuota Indonezijos nacionaliniame parke. Pasak gyventojų, ji užsikabaroja ant medžių, nuo jo užšoka elniui ant kaklo ir dantimis perpjauna kaklo arterijas. Mokslininkai po įvairių gyventojų pranešimų miškuose prie voverių buveinių pastatė kameras ir pradėjo jas stebėti atidžiau.

Australijos nacionalinio universiteto gamtos mokslininkas Erikas Meijaardas, studijavo voverių elgesį du metus. Anot mokslininko, elniai miškuose dažnai buvo randami negyvi: „Kai tik miške elnias būdavo rastas išskrostas, bet mėsa nepaliesta, būdavo daroma išvada, kad tai graužikų darbas. Yra ir daugiau šio keisto elgesio pavyzdžių, kai kaimuose voverės užpuldavo vištas ir valgydavo jų širdis ir kepenis.“

Anot mokslininko, ankščiau nebuvo tikima tokių voverių egzistavimu, tačiau dabar yra pakankamai įrodymų, jog tokie graužikai gyvena miškuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(12)
(20)
(-8)

Komentarai (1)