Sunku atsižiūrėti: gražiausi pasaulio ežerai (Video)  (0)

Gamtoje yra gausybė natūralių stebuklų, vienas iš jų – ežerai. Sudarėme įdomiausių pasaulio ežerų penketuką, kurie sulaukia daugiausia lankytojų teigiamų atsiliepimų. Kviečiame pasigrožėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hiljero ežeras (Australija)

Šis neįprastas rožinis ežeras buvo atrastas keliautojo Metju Flinderso 1802 metais. M. Flindersas užkopė į aukščiausią apylinkės kalną, nuo kurio jis pastebėjo pasakiško grožio vandens telkinį. Dabar kalno viršūnė vadinama keliautojo pavarde. Ežeras įsikūręs Australijoje esančioje Midlo saloje. Telkinys iš viršaus yra ryškiai rožinis, tačiau priėjus iš arčiau spalvos ryškumas nėra toks intensyvus. Hiljero ilgis siekia 600 metrų, aplink jį – šviesaus smėlio kopos ir tankus eukaliptų miškas.

„Rožinis ežeras” susidarė dėl unikalios cheminių junginių kombinacijos vandenyje. Šiame telkinyje yra daug cheminių junginių, kurie paveikia ežere esančias bakterijas. Dėl to paprastą ežero spalvą pakeičia ryški rožinė. Vakarinėje Australijos pusėje atsiradęs druskingas rožinis telkinys kasmet pritraukia tūkstančius turistų iš viso pasaulio.

Malavio ežeras (Afrika)

Afrikoje esantis Malavio ežeras yra trečias pagal švarumą visame žemyne. Ežeras yra netoli Didžiojo Lūžių slėnio, kuris egzistuoja apie du milijonus metų.

Šis vandens telkinys yra gamtinis rezervatas. Tai yra vienas didžiausių, giliausių ir gražiausių ežerų visoje Afrikoje. Jis yra devintas pagal dydį pasaulio ežeras. Šis vandens telkinys vertinamas ne vien dėl grožio. Panėrus galima išvysti tūkstančius žuvų rūšių, kurių nėra kituose vandens telkiniuose. Malavio ežero teritorijoje taip pat skraido apie 650 rūšių paukščių, didelė jų dalis minta žuvimis.

Melissani ežeras (Graikija)

Graikija yra nepaprastai daug vandens telkinių turinti šalis. Čia galima išvysti nemažai krikštolo tyrumo vandenų. Melissani ežeras nėra išimtis. Jį supa uolienos ir miškai. Tai – lyg rojus laukinėje gamtoje. Jį 1951 metais urve atrado vienas paleontologas.

Ežero dugne aptikta antikinių lempų ir lėkščių. Ant jų išgraviruoti antikiniai simboliai – dievas Panas ir nimfos. Pasak mito, Melissani buvo įsimylėjusi Dievą Paną, o šis jos nemylėjo. Pastaroji dėl to nusižudė ir įkrito į ežerą. Urvas dar kartais vadinamas nimfų urvu. Ežerui teko nimfos Melissani vardas.

Tekapo ežeras (Naujoji Zelandija)

Šio vandens telkinio dydis siekia ne mažiau kaip 52 kvadratinius kilometrus. Tekapo ežeras yra vienas didžiausių ir lankomiausių ežerų Naujoje Zelandijoje. Vandens telkinys, esantis 700 metrų virš jūros lygio, populiarus dėl stebinančio grožio. Taip pat ši vietovė puikiai įrengta turistams, aplink ežerą yra labai daug poilsio namų.

Dauguma žmonių prie šio ežero susirenka stebėti žvaigždžių. Jų atspindys ežere atrodo labai gražiai. Dienos metu ežeras tampa žaliai melsvos spalvos su baltais atspalviais, anot tyrėjų, ežeras tokią spalvą įgauna dėl dugne esančių uolienų ir akmenų.

Tacho ežeras (Jungtinės Amerikos Valstijos)

Tacho ežeras yra Jungtinėse Valstijose, Siera Nevados regione. Šis vandens telkinys yra vienas didžiausių pasaulio švaraus vandens ežerų kartu su Rusijos Baikalu.

Išsiskiriantis ežeras labai vertinamas Kalifornijoje ir Nevadoje. Istorikų teigimu, telkinys susiformavo ledo amžiuje. Ežero skaidrumas susilieja su aplink esančiu kraštovaizdžiu. Jis apsuptas dideliais kalnais ir įspūdingais miškais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)