„SpaceX“ parodė įspūdingą naujojo pilotuojamo erdvėlaivio interjerą (Video)  (0)

Elono Musko bendrovė „SpaceX“ parodė, kaip atrodo naujo pilotuojamo erdvėlaivio „Crew Dragon“, kuris galės gabenti astronautus į orbitą, interjeras. Vaizdo įraše daug dėmesio skiriama futuristinėms detalėms, grakščiai plaukia vaizdo kamera, fone skamba „kosminė“ muzika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be evakuacijos sistemos, skirtos tam atvejui, jei kažkas pakryps ne taip, minimi alkantara aptraukti astronautų krėslai, rašo newsru.com.

Erdvėlaivio interjero vaizdo įrašas ir kelios fotografijos skelbiami bendrovės svetainėje. „SpaceX“ nepatikslina, kur buvo filmuojami šie vaizdai: prototipo viduje, maketo viduje ar tai yra kompiuterinis interjero modelis.

Šiuo metu Dragon“ yra daugkartinio naudojimo krovininis erdvėlaivis, pristatantis krovinius į Tarptautinę kosmoso stotį (TKS). „SpaceX“ pažymi, kad šis projektas buvo kuriamas galvojant apie pilotuojamų skrydžių galimybę ir dabar įmonė „baigia atlikti reikalingus perdarymus, kad tai būtų įgyvendinta“.

Šių metų birželio pabaigoje starto metu susprogo „Dragon“ nešančioji raketa „Falcon 9“. E. Muskas tikėtina priežastimi įvardijo ramsčius, laikančius talpą su heliu.

Paskelbtos nuotraukų galerijos komentaruose rašoma, kad skrydis astronautams bus malonus: dėl keturių apžvalginių iliuminatorių jie galės mėgautis Žemės, Mėnulio ir Saulės sistemos vaizdais tiesiai iš savo krėslų, apvilktų alkantra – sintetinės, zomšą primenančios medžiagos, kuri naudojama prabangių automobilių sėdynėms.

Teigiama, kad avariniu atveju evakuacijos sistema gali „išauti“ įgulą į saugią zoną ir kad pagreitis tokiu atveju neviršys dydžių, kuriuos savo kūnu gali pajusti važinėtojai amerikietiškais kalneliais Disneilande.

Erdvėlaivį gali valdyti tiek įgula, tiek antžeminis „SpaceX“ centras Kalifornijos Hotorno mieste. Kompiuterinės erdvėlaivio sistemos astronautams teiks visus duomenis apie skrydį ir „Crew Dragon“ aplinką. Astronautai netgi galės reguliuoti temperatūrą kapsulės viduje.

Vaizdo įrašo komentaruose interneto vartotojai šį filmuką vadina „inžinerine pornografija“ ir žavisi futuristinėmis detalėmis: „Pagaliau sulaukėme kažko, kas yra vertas 2015 metų“. Kitas vartotojas pažymi: „Ar galite patikėti, kad Kongresas ketina mokėti Rusijai už naudojimąsi prieštvaniniais erdvėlaiviais „Sojuz“, kai mes galime iš Amerikos teritorijos startuoti štai tokiais laivais“.

Jungtinėms Valstijoms nutraukus pilotuojamų erdvėlaivių programą, rusų erdvėlaivis „Sojuz“ šiuo metu yra vienintelis, gabenantis astronautus į TKS. Vasarą JAV Nacionalinė kosmoso ir aeronautikos agentūra (NASA) pratęsė kontraktą su Rusija dėl astronautų gabenimo į TKS, sumokėdama Rusijai iki pusės milijardo dolerių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (0)