Šūvis į "iMac 5k" 90 mm haubicos sviediniu iš artilerijos pabūklo: sulėtinti kadrai (Video)  (5)

Žinoma, sunaikinti tūkstančius kainuojančio kompiuterio "iMac 5k" monitorių galima įvairiai: numesti nuo dvylikaaukščio stogo, padėti ant bėgių po traukinio riedmenimis ir t.t. O štai tūlas Richardas Ryanas sumanė analogišką egzekucijos eksperimentą atlikti... šūviu į iMac ekraną iš pabūklo 90 mm sviediniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam reikalui R. Ryanas iš Izraelio karinių pajėgų gavo prieštankinį pabūklą T8 ir iš tokio trinktelėjo iMacui "į kaktą". Ne tik trinktelėjo, bet ir viską nufilmavo ypač didele sparta. Ir įvairiausiais rakursais. Rezultatas – pritrenkiantys monitorių it sviestą perskrodžiančio ir po kelių akimirkų sprogstančio artilerinio sviedinio sulėtinti kadrai.

Be sulėtinimo akis spėja užfiksuoti tik iš kompiuterio likusį dulkių debesį. O štai sulėtintuose kadruose pasimato šis tas įdomesnio.

Vaizdo siužetas įspūdingas ne tik sviedinio griaunamąja galia, bet ir pabūklo šūvio dinamika. Sulėtintuose kadruose labai aiškiai matyti, koks sprogimas šūvio metu įvyksta vamzdyje, kaip veikia atatranka, kaip pirmuose skrydžio centimetruose deformuojasi iššautas užtaisas ir... Ir aibė kitų gerų dalykėlių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(51)
(-39)

Komentarai (5)