Keistas voras nustebino skaitytoją: specialistai tvirtina, kad padaras gali įgelti  (3)

„Pirmą kartą tokį matau“, – rašė skaitytojas Andrius, Lietuvoje nufotografavęs jį nustebinusį vorą. Jis kreipėsi į žurnalistus norėdamas sužinoti, kas tai per gyvis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Voragyvių specialistas, elektroninės egzotinių nariuotakojų parduotuvės „Staktos voras“ įkūrėjas Edgaras Čepulkovskis paaiškino, kad nuotraukoje skaitytojo užfiksuotas voras yra retas, tačiau ne pirmą kartą matomas Lietuvoje – ši rūšis šalyje buvo pastebėta dar 2002 m. „Nuotraukoje yra Paprastasis vapsvavoris (lot. Argiope bruennichi). Jie aptinkami saulėtose pakelėse, dykvietėse, miško pakraščiuose, prie vandens telkinių, vis dažniau randami ir arčiau žmogaus sodybose, kaimuose. Paplitimas: Prancūzija, Belgija, Olandija, Vokietija, Anglija, Švedija, Lenkija. Dėl savo prisitaikymo migruoti oru, tai yra greitai plintanti rūšis Lietuvoje.

Šalyje pirmieji individai buvo pastebėti 2002 metų vasarą Klaipėdos ir Lazdijų rajonuose. Vis dažniau jie sutinkami taip pat ir Latvijoje“.

Pasak E. Čepulkovskio, šio vapsvavorio įkandimas galėtų prilygti širšės įkandimui: „Šiokią tokią reakciją galėtų pajusti tik alergiški žmonės“, – paaiškino specialistas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai (3)