Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2015–10–12)  (0)

Mokslo ir technikos pasaulis praeitą savaitę jaudino baltosiomis bedugnėmis, drambliais ir vėžiu, bei dominuojančių tėvų įtaka


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-12 Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2015–10–12)  (0)
  • 2015-10-12 Įdomiausios savaitės mokslo naujienos (2015–10–12)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neutrininis Nobelis

Fizikai buvo puiki savaitė; Nobel fizikos premiją pasidalino Takaaki Kajita iš Japonijos ir Arthuras McDonaldas iš Kanados už trūkstamo neutrino masė dėlionės gabalėlio atradimą.

Kvantinė silicio logika

Australijoje dirbanti komanda pranešė apie įveiktą kritiškai svarbią kvantinių skaičiavimų kliūtį – jie pademonstravo dviejų kubitų loginius vartus iš silicio.

Baltosios bedugnės

Fizikų Halo Haggardo ir Carlo Rovelli duetas iš Prancūzijos klausė: Kas yra baltosios bedugnės? Jie tiria, ar visa ši idėja gali būti kas daugiau, nei vien teorinė.

Dirbtinis intelektas protingėja

Iš kitos operos – Illinois'o universiteto tyrėjų komanda drauge su grupe iš Vengrijos išsiaiškino, kad DI mašinos IQ testą įveikė jauno vaiko lygiu. Mašina – ConceptNet, MIT projektas, ir tokie tyrimų rezultatai rodo naują kompiuterio išmanumo šuolį.

Arti… toli… čia!

Kompanija Light pristatė daugelio apertūrų kompiuterizuotą kamerą – iš tiesų tai 16 kamerų vienoje dėžutėje, darančių nuotraukas dešimčia linzių vienu metu, kad užfiksuotų vaizdą daugeliu židinio nuotolių.

Elektrodai iš dumblių

Wayne State universiteto ir Pennsylvania valstijos universiteto tyrėjų trijulė paskelbė radę būdą paversti žalingus dumblius į didelio našumo baterijų elektrodus.

Naujas žvaigždžių „bezmėnas“

Southampton universiteto, JK, komanda rado naują būdą sužinoti žvaigždžių masę – naudojant matematinius modelius, teoriją, supertakumą ir pulsarų žybsnius.

Drambliai vs vėžys

Arizonos valstijos universiteto tyrėjai sumirgėjo viso pasaulio antraštėse dėl Newsweek straipsnio apie dramblių teikiamas kovos prieš vėžį užuominas – pasirodo, jie turi 20 kartų daugiau tam tikro geno, nei bet kurie kiti žinduoliai.

Žmogiškos kiaulės

Kita komanda, iš Harvardo universiteto, paskelbė smarkiai pakeitusi kiaulių genomą, kad paverstų jas idealiais organų donorais.

Domina dominavimas

Ir pabaigai, jei esate mamos ar tėčio dominuojamos šeimos atžala, Sussexo universiteto (JK) tyrėjų komanda atliko tyrimą, rodantį, kaip dominuojantys tėvai veikia vaiko savivertę. Ir tai, panašu, priklauso nuo šalies kurioje užaugote.

Bob Yirka
phys.org

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(1)
(12)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: