Neįtikėtinas mažų vaikų savarankiškumas Japonijoje: tai būtų neįsivaizduojama Vakaruose

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2015-10-20 16:43
Ne gabentojus, o bėgančius nuo policijos/pasieniečių ir pan. Ir šaudė ne specialiai į tą wannabe filmų žvaiždę, o stabdė piktybiškai nestojančią transporto priemonę, kuria važiavo 100% nusikaltėliai. Kažkodėl daugumai stabdomiems kad ir netikėto reido metu miesto centre nekyla mintis bėgti. O čia - pasienyje, specialioje zonoje kur net negali be dokumentų būti (visada turi būti pasiruošęs juos pateikti), dažnai net specialiai bėgimui ruoštose mašinose. O dėl vertės... Na, būtų tiesiog buvęs pasodintas - ar į jo vertę įsiskaičiuotų dar ir išlaikymas, ar čia jau išsiminusuotų?
immortallt 2015-10-20 16:55
Ai taip, kontrabandininkai neatsižvelgia į tokį paprastą faktą, kad juos pagauna retai, o kai pagauna, tai atperka baudas ir atimtą krovinį vienas sėkmingas reisas. Jei tu to nesugebi padaryti, tai nereiškia, kad kiti ekonominiai nusikaltėliai nesugeba.
Velnias 2015-10-21 11:43
1. Konkrečiu atveju buvo pasala - nevykusi pasala, to pasekoje nusikaltėliai turėjo galimybę bėgti, o pareigūnai gelbėdami nesėkmingą operaciją pradėjo šaudyti... realiai dėl x cigarečių pakelių (jei ne lavonas būtų juokinga). Ar nepaklusimas pareigūnui mirtina nuodėmė? Su tuo vejojimu nereikia įsibėgėti, kitose šalyse už gaudymą baudžiama, nes nusikaltimas dažnai neaiškus ir kartais mažareikšmis (pvz. žmonės prigąsdinti), o pavojus aplinkiniams didelis tik todėl, kad vyksta gaudynės - negaudysi niekas nebėgs ir nekels pavojaus. Prieš 10 metų studentė Vilniuje bėgo nuo policijos ... išsitaškė, nes bėgo, ar to buvo siekta ir kokia nauda visuomenei, kam apskritai tai naudinga? 2. Kalėjimas neįtakoja individo "kainos" vidurkio, juolab vertė skirtingais etapais gali skirtis, bet nusikaltėlio potencialas tikrai didesnis nei vidurkio, tik jis turi būti nukreiptas tinkama kryptimi. Dauguma siūlo slopinti potencialą - mažinti individo vertę (šaudyti, uždaryti, žeminti, niekinti...), o aš manau, kad jį reikia kreipti visiems naudinga kryptimi - vertę visuomenei didinti. 3. Logikos vingis: girtas perėjoje nužudau tris žmones ir po 8 metų laisvas, o net nebūdamas girtas, bet abejodamas tuo, bėgu nuo policijos autostrada 3 nakties (visiškai tuščias kelias) ir man "priklauso" mirties bausmė? Net kanibalės iš Šiaulių gavo tik po kelis metus, kurios apskritai be rimto gydymo neturėtų būti išleistos...
Velnias 2015-10-21 15:14
Grįžtant prie temos, atkreipiu dėmesį, kad nepatogūs individai mūsų visuomenėje smarkiai slopinami (įskaitant vaikus), taip atsiranda gausybė piktų, pasyvių bendrapiliečių. To pasekoje, patiriame didžiulius nuostolius vietoj labai tikėtino pelno, pykstame, kad aplink daug piktų nieko nedarančių žmonių nors patys juos tokiais darome. Atkreipiau dėmesį kas išauga iš dvejetukininkų ir iš vidutiniokų (20 metų po mokyklos) - lyderių versle daugiau tarp dvejetukininkų nei vidutiniokų ir tarp vidutiniokų santykinai daugiau nusigyvenusių... Net VU FF pirmakursiams valdžia pasakė, kad labai gerą studentą valdžia žino, o vidutiniokų ne - suprask, kad čia jie tik planktonas. Kai matau mušamus vaikus, pasakau tik tiek, kad jei muš ir toliau, tai jie išaugs gerais vergais ir galės tarnauti mano vaikams...- tai veikia, o kestutisz tikriausiai praeitų nepastebėjęs?
immortallt 2015-10-22 11:25
Taip, pareigūnai buvo tikri, kad veža tik cigaretes, o ne pvz toną heorino, ginklus, sprogmenis ar kitas medžiagas? Kas būtų buvę, jei pareigūnai jo būtų nesustabdę o vijęsi toliau, pvz iki miesto ir ten būtų nutrėškę keletą civilių? Ar iš vis nusikaltėlių nebegaudom, nes jei nestoja, tai ir nestabdom? Aš iš vis už tai, kad jei bėga nuo pareigūnų - šūvius taikai į galvas ir tiek. Tada nebėgs. Beje, kam tie nusikaltėliai reikalingi? Tikrai ne man.