Paviešinti naujausi Encelado vaizdai teikia vilčių dėl nežemiškos gyvybės atradimo (Foto)  (0)

Vos prieš kelias savaites mokslininkai iš Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros NASA patvirtino, jog Enceladas, vienas iš Saturno palydovų, po lediniu paviršiumi slepia skysto vandens vandenyną. Be abejo, neatmesta tikimybė, jog tame vandenyne gali būti ir nežemiškos gyvybės pėdsakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors NASA ilgą laiką turėjo tokių įtarimų, tačiau tik dabar jiems pagaliau pavyko sulaukti itin kokybiškų ir iš arti padarytų ledinio palydovo paviršiaus vaizdų.

„Cassini“ kosminis zondas spalio 14 dieną NASA persiuntė Encelado paviršiaus vaizdus, kurie padaryti iš maždaug 1600 kilometrų atstumo. Nuotraukose matyti, jog viena Encelado dalis yra nusėta kraterių bei įtrūkimų, tuo metu kita dalis yra daug lygesnė.
 

Įtrūkimai, kuriuos galima pamatyti Encelade, iš esmės primena ir mokslininkų aptiktus įtrūkimus Žemės palydovo Mėnulio paviršiuje. Juos, pasak mokslininkų, sukelia gravitacijos jėga.

Kuomet „Cassini“ zondas priartės prie Encelado per maždaug 50 kilometrų, jis ne tik galės padaryti dar kokybiškesnius vaizdus, tačiau galės paimti ir palydovo vandens mėginių. Į šią procedūrą dedamos itin didelės viltys, kadangi tikimasi pagaliau aptikti nežemiškos gyvybės pėdsakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(57)
(1)
(56)

Komentarai (0)