Blogos naujienos dešrų ir kumpių mėgėjams: oficialiai paskelbta, jog apdorota mėsa sukelia vėžį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2015-10-27 18:00
Vegenai aikivaizdžiai laimi šią diskusiją Nors tuo buvo iš anksto galiima neabejoti, nes jie domisi ta tema. O visaėdžiai realiai čia yra tiesiog neišprusę. Aš visaėdis beje
Shinigami 2015-10-27 18:22
Pavojingiausi dalykai sveikatai: 1) Oras. Oras pilnas automobilių išmetamųjų dūmų. Yra daug individualių namų kurie kūrenami krosnimis ir tokiose krosnyse dega daug kas, kad ir padangos ir viskas į orą eina. Todėl oras ne tik sukelia vėžį, bet ir kitas ligas. 2) Žemė. Viskas kas egzistuoja - dūla - namai, mašinos, keliai ir t.t. Ir visi dūlėjimo produktai nusėda žemėje. Visos šios medžiagos koncentruojasi žemėje, o paskui dulkių pavidalų pakyla į orą ir patenka į plaučius. Tai taip pat sukelia įvairias ligas ir vėžį. 3) Visi supantys daiktai. Plastikiniai langai, lakuoti baldai, dažytos sienos ir t.t. Visuose juose yra daug cheminių medžiagų kurios garuoja ypač karšta vasaros dieną. Labai daug tokių garų gali būti automobiliuose kai prietaisų skydelis įkaista kad jo net priliesti neina. Visi šie garai per plaučius patenka į organizmą ir sukelia vėžį. 4) Gamta. Yra daug nuodingu augalų. Mano bendradarbis ekologas sakė, kad pušis į orą išskiria tam tikras medžiagas (nuo jų ir yra pušyno kvapas), ir šios medžiagos taip pat yra kenksmingos sveikatai ir gali sukelti vėžį. Visos daržovės yra auginamos ant trąšų, pesticidų ar kitu cheminiu medžiagų. Parduotuvėje dar papildomai apipurškiami kitomis cheminėmis medžiagomis kad negestu ir išlaikytu prekinę išvaizdą. Ir šios medžiagos taip pat gali sukelti vėžį. Kitaip sakant nėra to kas nesukelia vėžio. Todėl nenustosiu valgyti tai kas man patinka vien dėl to kad kažkam kažkas pasivaideno ar kažkas kažko išsigando.
vanduo4 2015-10-27 18:24
Valgykit natūralią keptą ar virtą mėsą ir viskas bus gerai. Va kai kemša dešras, kuriose neaišku ko ten prikišta ir dar kepa su visokiais padažais - va tada sutinku, tragedija. Aš asmeniškai be mėsos kanopas užversčiau. Kiek reikia suryti salotų, kad pasijustum sotus? Beje, kiauliena yra daug prastesnė mėsa nei jautiena. Vištiena dar geriau. Mano supratimu, pati sveikiausia mėsa yra troškinta savo sultyse bet ne kepta.
Arns 2015-10-27 18:29
perfrazuosiu, tu teigei jog viena tabletė per mėnesį išgydys nuo visų B12 vitamino trūkumų. Bet visi vartojantys juos, pagal gamintojo nurodymus kasdien, literatūriškai tariant juos iškakoja be tikslo. Taigi, ar toks stresas, kada organizmas priverstas ilgą laiką dirbti be reikiamų jam priedų, neprisideda prie kitų ligų atsiradimo?
bahuriux 2015-10-27 18:43
Taip valgyt betką yra pavojinga, o nevalgyti nieko dar pavojingiau, galima mirti. Išvis gyvenimas pats savaime yra mirtina liga plintanti lytiniu būdu. Taip kad apsiraminkit su tom nesąmonėm ir mėgaukitės gyvenimu, koks skirtumas jei aš mirsiu 80 mętų vietoj 85. UTF dėl mėsos papildomo apmokęstinimo, ar nepagalvojai, kad anksčiau užsilenkęs pensininkas yra didėlė piniginė nauda valstybei? Taip kad mėsą reikia netik neapmokęstinti, bet dar ir PVM sumažinti ;P
Arthuras 2015-10-27 18:57
Srsly? Lygini nesulyginamus dalykus. Rūkymas šviežias reikalas ir manau po tam tikro laiko tarpo pranyksiantis, o karas yra socialinis reiškinys, kuris tarp kitko - skatina pažangą moksle ir kitur.
kiesza 2015-10-27 19:26
Mėsos galima atisakyti tik tokiais atvejais kai nesportuojama, nesama fiziškai aktyviam, darbas ofise arba/nejudrus, žmogus pensijinio amžiaus... Tačiau jai žmogus mėgsta paprakaituoti sporto salėje, pabėgiot arba darbe išsiliet po kurio norisi tik pavalgyt ir atsisėst tokiais atvejais vegetaro agitacija "mėsą pakeiskite sėklomis" skamba taippat kvailai kaip "Rusija puola" Pamėginkit kokiam eiliniam statybininkui pasiūlyti atsisakyti mėsos.. Kogero užgesins kontrabandinę cigaretę jums į kaktą. Gyveni pasyviai, vegetarauti įmanoma. Gyveni aktyviai-žalinga
UTF16 2015-10-27 21:08
O „Orios“ yra geriau nei „Pringles“?
Kirtiklis 2015-10-27 21:10
Čia rimtai? Net neverta dėmesio straipsniokas kurį veganas ar koks ten prarijo ir skalambija lyg už gryną pinigą. Padidina 18%. Nuo ko? Aš nuo algos pralošiu 18%, mano kaimynas tik 10% nuo algos. O tai reiškia aš daugiau pralošiu? Nei velnio. Nes mano alga 1000 eurų pralošiu 180 eurų, kaimyno 10 000 alga pralošia 1000 eurų. Tai čia neverta dėmesio visai tokie skaičiai ir rašliavos.
UTF16 2015-10-27 21:55
Vargu. Jei turi priešingos informacijos, būtinai pasidalink.
Nerealiai 2015-10-27 21:58
Ne pati mėsa sukelia vėžį, o daugiausiai konservantai, kurie daugiausiai dedami į visokias dešreles. Tie patys konservantai dedami į jau paruošta silkę ir begalę kitų produktų. O jei perki mėsa žalią ir pats gaminiesi, tai tik į naudą. Tik nereikia vien mėsos valgyti, o kombinuoti su daržovėmis, vaisiais bei aktyviu laisvalaikiu. Beje ar veganai žinojo, kad visus išgliaudytus riešutus, kuriuos galima rasti parduotuvėse, purškia antipelėsiniu skysčiu? Na o jis savo ruožtu ardo kepenis. Jei jau nori sveikai maitintis, tai praktiškai turi gyventi pats kaime ir viską augintis. Norėčiau, kad UTF išvardytų koks jo kasdieninis valgiaraštis ir iš to būtų galima padaryti išvadas, kiek jis sveikai gyvena nevalgydamas mėsos.
UTF16 2015-10-27 22:03
Vadinasi, karas yra skatintinas reiškinys? Karas yra nieko tokio? Ar kaip?
UTF16 2015-10-27 22:05
Primink, kad rytoj tai pasakyčiau savo treneriui.
shark 2015-10-27 22:11
Neskiri sąvokų 'rado ryšį', 'sukelia', 'priežastis'. Taip pat nematai skirtumo tarp 'naudingas', 'skatintinas', 'nieko tokio'.
Arns 2015-10-27 23:37
Utf16 visiškai beviltiškas diskusijoms. Dar bandžiau atsakinėti, bet kuo toliau jo argumentai virsta asmenine neapykanta visiem kas ne žaliavalgiai... Toliau nematau reikalo sukti galvos, ką jam atsakyti, nes jau pagal atsakymus matau, kad kuo toliau, tuo mažiau net is pats teikiasi kažką argumentuoto parodyti. Dabar nuo truputi būti sveikesnio, požiūris radikalizavosi iki uždrausti, dar kas pašers, ir prasidės iššaudymai ir pakepimai ant laužo?
Simplicity 2015-10-28 00:36
Tai jau vien užmetus akį į jo avatarą ir parašą galima suprast, kad ans priklauso tiems žolevalgiams, kurie į žodį mėsa reaguoja kaip kalakutai į raudoną spalvą. (Kai kuriems) Žolevalgystė, tai kaip religija: pradžioj atsisakai mėsos ir tampi vegetaru (=atrandi dievą), po to visiškai atsisakai gyvulinės kilmės maisto ir tampi veganu (=tampi uoliu tikinčiuoju, kuris kas vakarą šventą raštą skaito) ir galiausiai paskelbi karą mėsai (=tampi religiniu fanatiku ir pradedi rengt kryžiaus žygius). UTF tikra ne pirmas ir ne paskutinis, kuris labai pyksta ant visavalgių ir maisto pramonės. p.s. Permetus akimis visą diskusiją susidaro įspūdis, kad vegetarai yra gerokai piktesni ir aršesni už visavalgius, nors lyg ir turėtų būti atvirkščiai.
sloggi 2015-10-28 02:01
Greiciausiai nedavalges(kaloriju trukumas) Kad ir kaip bebutu pvz okinavoj, tu ilgamziu dieta sudaro vos 800 kaloriju, bet maisto porcija 92% darzoves, 4% grudai toliau kas liko, i tuos 6% ieina ir mesa. Dauguma tu paciu veganu daktaru nuomene ir pastebejimas tas, kad tokia mityba kur pagrindas darzoves tai tik viena sudedamoji dalis.
Vytautas 2015-10-28 03:39
Labai teisingai pastebėta, kad organizmo varginimas vitaminų trūkumais jį žaloja. Deja, vitaminų trūksta daugumai žmonių ir mėsa čia visiškai negelbėja. Ir ne tik vitaminų - trūksta mineralų, fermentų. Na, gal visavalgiams kiek mažiau trūksta B12, tačiau irgi dažnu atveju jo trūksta, tad būti ramiam vien dėl to, kad valgai viską - yra naivu. Vienintelė išeitis - reguliairiai, geriausia du kartus į metus darytis pilnus kraujo tyrimus (nekalbu apie tą standartinį kompensuojamą) ir pagal tai žiūrėti, ar mityba adekvati ar ne. Visavalgiams būna daug rizikos su kaliu, B6, B1, A, D vitaminais. Suderintos kitybos veganams kyla bėdų dėl B12 ir to paties D. Žiopliems vegetaramas, kurie tiesiog iš principo nevalgo mėsos ir kiša bet ką kaip pakaitalą, gali trūkti visko kartu paėmus ir dar daugiau. Kitą vertus, skirtingus vitaminus organizmas pasisavina ir kaupia labai ne vienodu intensyvumu. Tarkim, B12 atsargos kaupiamos ir saugomas kelis metus, D vitamino - 1-2 mėnesius. Tad visai gali būti, kad ir tabletės vartojimas kas 3 savaitės padeda palaikyti balansą. Nors iš tikro, būtų galima svarstyti, gal sveikiau yra ketvirtis tabletės kas 5 dienos - vis mažesnis krūvis ir didesnis tolygumas? Bet kokiu atveju, neverta dėl nieko ginčytis - pasidarykite kraujo tyrimą, ir jei jis nerodys jokių problemų, vadinasi, jūsų individualus genetinis rinkinys pilnai susidoroja su ta mityba, kokią propaguoate. O jei rodys ir laiku imsitės tvarkyti bėdą, išvengsite ligų, kurios gali baigtis ir mirtimi - maža kiek jaunų žmonių dabar serga vėžiu? O nuo to, kad tuščiai diskutuosite forume, nepagerės nei jūsų, nei oponento sveikata
brisius 2015-10-28 04:29
Ok veganai. Vytautas pasikeitei nick is vytautas50? Kodel as galvoju, kad tu augai su vienalychiais tevais? Tik shiaip chia, no offense. Utf16 tai tau sakai, geriau yra atsisakyti mesos, kuri uzhaugo ant zhemes, kaip tavo ryjamos kiaulpienes, negu kachialint totaliai sintetines tabletes? na viskas su tavimi aisku. Gi pigiau yra kalt tablechiu uzh 7 eurus per metus, negu valgyti mesa. Tu speju neturtingas nashlaitis busi, tik nepyk, no offense. Na ir dar palaikau dauguma kas valgo viska, neishsidirbineja pagal madas ar pagal medias, kurios va kaip immortallt sako, ishtikruju yra zhiauriai abstrakchios. Na pvz. pamarinuok i deshra su dumu ar ten druska darzhoviu. Na tai tiek pat chiuju rizika vezhio padides. Visur turetu buti adekvatumas, juk patys sakot ir nezmones (mediju ar mados aukos) ir zmones, - valgysi tik darzhoves - truks vitaminu. Valgysi tik mesa, - truks vitaminu ish darzhoviu. Valgyk viska, ir tikrai PAPILDOMAI vitaminu nereikes. Nes viska mes gauname ish maisto. Mesa, darzhoves, zhuvis, etc.
slack 2015-10-28 08:48
Tai,kad to B12 yra ir kiaušiniuose,piene,riešutuose, o ne vien tik mėsoje. Be to gan dažnai reklamuoja per televizorių B complex vitaminus.