Oficialu: lietuviai – didžiausi alkoholio vartotojai visame pasaulyje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas50 2015-11-06 15:13
.
mch0lic 2015-11-06 15:19
Jei tu nori vakare gert ir dar kažkur keliaut tai juk yra taksi, viešasis transportas ar kelionė pestute. Jei gyveni užmiesty, papraščiausias varijantas išsinuomot guest house'e lovą ar pan. Guest house'o varijantą daug kartų esu praktikavęs, aišku nereik priryt iki žemės graibymo, bet 2-3 per vakarą išgėrus problemų neturėtų kilt.
Justas777 2015-11-06 15:50
Yra kaip yra. Nebeginkit su savo nelogiskais paaiskinimais. Lietuva prasipylus ir apsisisiojus ir tas jau senai aisku..Kaimu nebelike..
mch0lic 2015-11-06 16:15
Tokių situacijų pasitaiko tik pačioj pradžioj, vėliau kaip ir išsemta tema apie tai kalbėt į tai pirštu baksnot. Užstuma tik, kad vietoj stipriau tam ar anam reik nupirkt bambalį vandens ir tiek.
Pumper 2015-11-06 16:33
Moterim šiuo klausimu paprasčiau - gali pasakyti, kad laukiasi ir iškart atsiknis visi nesupratėliai
sub 2015-11-06 16:37
Nesu tikintysis religijomis, bet savo komentaru nusivažiavot į pievas. Krikščionių kunigas per apeigas viešai išgeria vyno, taip. Bet nesuprantu, kaip galima suvesti religiją su alkoholiu. Norit pasakyt, kad visi netikintys negeria? Arba visi tikyntys geria? manau labai, "labai" per menkas žodis, klystate. Šaunu, kad jūs 0 % per metus, bet ar čia yra kuo girtis. Kiekvienam savo. Aš kartais išgeriu, tas kartais tai kokteilis 0,5 ltr. su degtine per savaitę, arba pora vyno taurių, bet ne visos savaitės vienodos. Suprantama, kad gerti diena iš dienos, kad ir po vieną skardinę alaus - nieko gero, bet žinau žmonių, kurie kasdien po skardinę alaus išgeria vakare, bet neatrodo kaip alkoholikai, nei išvaizda nei protu.
Pumper 2015-11-06 16:48
Nesusipratėlis esi, jei nesupranti paprastų dalykų. Krikščionys vaiztuoja moralės nešėjus, vis kiša kitiem savo nuomonę, kas gerai ir kas blogai. Taigi kunigo vieši išgėrinėjimai mišių metu matant ir vaikam, demonstruoja tai, kad alkoholio vartojimas ne tik geras, moralus ir t.t., bet dar ir priartins tave prie "dievo".
UTF16 2015-11-06 17:24
Štai mano visos savaitės vienodos – 0 l degtinės, vyno taurių, kokteilių… Mano pagrindinė priežastis yra praktinė – visiškas alkoholio atsisakymas leidžia bet kuriuo paros metu išvažiuoti į gatvę; tai taip pat užkerta kelią bet kokiam priklausomybės išsivystymui. Kokios tavo priežastys vartoti? Aš nesmerkiu, man tik šiaip įdomu.
enzim 2015-11-06 19:24
Man pasisekė. Alkoholio galiu nevartoti, jam nejaučiu jokio poreikio. Tačiau, kartas nuo karto papuolu į tokią socialinio spaudimo aplinką: oficialūs pietūs, vakarienės, giminės šventės tai paragauju, kad neiškrisčiau iš konteksto. Dažniausiai alkoholį vartoju išviršinių vaistų, ar žolelių antpilų pavidalu, kaip vaistą. Tačiau pastebėjau, kad metuose būna tokia diena, kai užsimanai saldainių, tai nusiperki kokių niekad neragautų ir sušlamšti. Po to vėl kokį pusmetį ar ir visus metus nė nežiūri į tą pusę. Taip ir su vynu. Kartais atsiranda noras paragaut. Nusiperki kokį nematytą neregėtą ir pasimėgauji. Kartais patinka, kartais nusivili. Susidaro įspūdis, kad organizmas kartais pats paprašo ko jam reikia.
vytautas50 2015-11-06 19:52
enzim 2015-11-06 20:44
Dėkui vytautai50 už komentarą. Su amžiumi sukaupi šiokios tokios gyvenimiškos patirties. Nemanau, kad aš paveikus minios, ar be principų- mano kita filosofija. Kai suvoki kokie dėsniai valdo minią, gali ją manipuliuoti sau naudinga kryptimi. Vaizdas ir įvaizdis- tai ne dviveidiškumas, o realisto "darbo įrankis" . Gyvenime susidūriau su išskirtiniais maksimalistais, juokingais maksimalistais ir erzinančiais maksimalistais. Mūsų kultūrinėje aplinkoje deja, bet abstinentai priskiriami paskutiniajai kategorijai.
Kirtiklis 2015-11-06 21:31
Už tai ir išgerkim! O norint tai vosko galima prisigalvot, vadinamų "atmazū".
vytautas50 2015-11-06 21:51
enzim 2015-11-06 22:01
Amen
donatasv 2015-11-07 23:29
Vaje... Alkoholio vartojimas kenkia, Rukymas kenkia, Cukrus kenkia, Druska kenkia, Riebus maistas kenkia, Sedejimas prie kompo kenkia, Porno kenkia... Skaitai, skaitai, skaitai ir.... Susidarai tik viena isvada... GYVENTI KENKIA JUSU SVEIKATAI... Kiekviena vakara ramei su zmona isgerem po 50 gramu degtines, sumaisytu su kokiu nors saldziu gerimu, kad ir pavyzdziu cococola (cococola tinkama tik uzkistai vandens nuoteku sistemos valymui, pagal daugelio zmoniu nuomone) ir ka? As jau chroniskas alkoholikas? Ne velnio, as gyvenu ir megaujuosi gyvenimu, ir nestatau saves i remus. Mano nuomone: Sveikai gyvensi sveikas numirsi... Kas perdaug tas nesveika... Ko permazai irgi negerai... (cia buvo komentaras tiems kurie sako kad 0% per metus yra gerai)
Pumper 2015-11-08 09:32
50 gramų per dieną irgi rėmai. Kodėl ne 1 litras? Taip ar taip jau prasigėręs (nes negali išbūti nė dienos be degtinės).
Endless Nameless 2015-11-08 11:13
Enzim taikliai įvardino "erzinančių maksimalistų" pogrupį, kuris visad pirmai progai pasitaikius teis jų supratimu bandos uzurpuotą netikėlį bevalį, iškeldami savo gyvenimo būdą kaip teisingą. Kodėl toks pragmatinis "kūniškas" gyvenimo būdas turėtų būti siektinumu? Čia retorinis klausimas.
vazzy 2015-11-08 12:34
pačiam labai dažnai tenka pastebėti stovint eilėje IKI parduotuvėje koks yra "standartinis" pirkėjų krepšelis ir deja jis retai būna be alaus, perka visaip 2-6 skarbonkes, tačiau perka, akivaizdu, kad neis nei į balių nei ką nes dar pilna visokių prekių vakarienei gamint, tačiau retai kada būna be alaus. Ypatingai apgailėtinai atrodo kai žmonės perka 2-4 alaus bonkas ir poto pačias pačias pigiausias maisto prekes ( Cento linija IKI parduotuvėse ) ir nieko kažko kuo galima pasimėgauti ( kalbu apie maistą ). Labai matosi prioritetai..
donatasv 2015-11-08 23:20
Tai jau... kliedesiai. Perdetas maximalizmas (kaip kazkas minejo) 0 arba litras... toli grazu. Skirk kas yra pasimegavimas ir kas yra alkoholizmas. Atvaziuoju i , gimtadieni, vestuves nesvarbu kur... man nereik prigert... kad nuo stalo neatsistociau... 4/5 stikliumai upui pakelt man nemaiso. Ir tikrai nesijauciu, kad bandyciau pritapt prie bandos...
Simplicity 2015-11-09 00:07
Nereikia pamiršt, kad pirmus penkiolika nepriklausomybės metų mus visus vienijo alus ir pergalės, buvo kalama į galvas kaip madinga yra vartoti alkoholį. (Panašiai reklamavosi tabako industrija XX a. a viduryje.) Pridėk dar tą įsišaknijusį klaidingą įsitikinimą, kad alkoholis padeda užmiršti problemas (nutylint, kad problemos grįžta išsiblaivius) ir turim užprogramuotą problemą. Vyšnia ant torto- visi be išimties TV serialai. Nesvarbu, serialas rusiškas, lietuviškas ar amerikietiškas, bet visuose juose yra vartojami alkoholiniai gėrimai, o ekrano kampe puikuojasi ženklas N-7. Imkim, kad ir visų mėgiamą serialą "How I met your mother"- paaugliai ir jaunimas mato šaunių draugų grupę, o aš matau alkoholikus, kurie kiekvienoj serijoj sėdi apsikabinę alaus butelius ar rimtesnių gėrimų taures. Kai geria pavieniai žmonės, tai čia yra jų reikalas arba problema, bet jei geria visa tauta, tai čia jau yra valstybės problema ir reikėtų šitą situaciją spręst gudriau, nei siūlo Seimo galvos (kalbu apie siūlymą grąžinti tarybiniais laikais egzistavusį priverstinį gydymą nuo alkoholizmo). Galėtų mokslininkai kokią nors studiją padaryt ir išsiaiškint šitokio besaikio vartojimo priežastis, pasiūlyt problemos sprendimo variantų. Tik bėda, kad sumažėjęs alkoholio vartojimas reikš gerokai išaugusį biudžeto deficitą. (Vien tik stambieji alkoholio gamintojai ir importuotojai pernai į valstybės biudžetą sumokėjo virš 1 milijardo litų mokesčių.) p.s. Stebiuosi kaip dar neuždraudė visų tų vasaros žaidimų ir loterijų, kai už visokius kamštelius taures ir kitokį turtą dalina.