Plunksnas sau nusipešusią papūgą išvydę gelbėtojai liko pakraupę  (3)

Suradę šią šeimininkų netekusią kakadu gelbėtojai negalėjo patikėti savo akimis. Nelaiminga kakadu buvo kone visiškai be plunksnų! Šiek tiek plunksnų buvo likę tik ant galvos ir sparnų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kakadu buvę jos šeimininkai pavadino Hobby (liet. hobiu) ir akivaizdu, kad į paukštį jie kaip tik taip ir žiūrėjo – kaip į laisvalaikio žaisliuką, kuris ilgainiui nusibodo, tad nusprendė juo atsikratyti.

Kai pagaliau „Tallgrass“ papūgų prieglauda priglaudė nelaimingąją kakadu, ji dvokė pūvančiomis šiukšlėmis ir cigarečių dūmais. Tokiu reginiu gelbėtojai pasibaisėjo, mat vaizdas juos kaip reikiant šokiravo.

Be to, sunerimusi papūga buvo išsipešusi visas savo plunksnas, kurias tik galėjo pasiekti.

Paukščiai nuolat vienur ar kitur išsipeša po kelias plunksnas, valydami jas snapu. Bet prislėgti jie gali pradėti per daug bandyti gražintis, taip išsipešdami visas plunksnas, kurias tik sugeba pasiekti ir pakenkdami sau.

Visų pirma naujieji papūgos globėjai palepino ją vonia, vėliau apžiūrėjo ją nuo galvos iki kojų ir pavaišino paukštį braškėmis bei bananais.

Papūgai buvo suteiktas gražus naujas vardas Javi (tariamas kaip „Havi“), kadangi, kaip paaiškino prieglaudos atstovai, „jokia gyva būtybė negali būti kieno nors hobiu“.

Po kelerių mėnesių, praleistų prieglaudos darbuotojų globoje, Javi jaučiasi kur kas laimingesnė.

„Ji ima vis labiau pasitikėti savimi ir mėgsta tyrinėti aplinką, kol esu šalia“, – parašė vienas iš prieglaudos atstovų.

Neaišku, ar šio paukštelio plunksnos kada nors ataugs – tai parodys laikas. Bet kol kas prieglaudos darbuotojai ketina numegzti jai keletą megztukų, kad kakadu šiltai praleistų žiemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(27)
(-9)

Komentarai (3)