Psichodelinis Plutonas atskleidžia savo formas (Video)  (0)

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA paviešino dar neregėtus Plutono vaizdus. Toks įvairiaspalvis ir psichodelinis Plutono vaizdas matomas pirmą kartą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deja, tai tik spalvų žaismas, kuriuo pasinaudojo mokslininkai, norėdami perteikti planetos paviršiaus nelygumus.

Iš tiesų Plutonas nėra toks spalvingas, kaip matoma šioje nuotraukoje. Tačiau mokslininkai pasinaudojo specialia sudėties analize, siekdama išryškinti skirtingus Plutono regionus subtiliomis spalvomis.

Visi reikalingi duomenys atlikti šiai analizei buvo surinkti specialia erdvėlaivio „New Horizons“ spalvota kamera „Ralph/MVIC“ liepos 14 dieną. Tuomet atstumas tarp erdvėlaivio ir Plutono siekė apie 35 tūkstančius kilometrų.

Pati nuotrauka buvo pristatyta šią savaitę Willo Grundy ir „New Horizons“ misijai vadovaujančios komandos. Šioje konferencijoje taip pat buvo paskelbta apie tai, kad Plutonas pietiniame ašigalyje galimai turi milžiniškus ledinius ugnikalnius. Šių ugnikalnių aukštis gali svyruoti tarp 3–6 kilometrų aukščio.

Plutone galimai aptikti ledu besispjaudantys ugnikalniai

Kadangi „New Horizons“ dar neperdavė visų duomenų į Žemę, neabejojama, kad ateityje apie šią nykštukinę planetą bus atskleista dar daugiau paslapčių.

Plutono vaizdas iš arti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: