Be išangės gimusi paauglė prabilo apie patiriamus išbandymus  (4)

Naujojoje Zelandijoje gyvenanti paauglė Aeisha (14 m.) gimė be išangės, tiesiosios žarnos, makšties bei gimdos. Dėl to tapo siaubingų patyčių auka. Neseniai ji nusprendė netylėti ir prabilo apie patiriamą siaubą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo kalboje Aeisha svarstė apie tai, kas yra „normalu“ ir kokie žmonės gali būti normalūs, o kokie – ne. Nors patologija, su kuria gimė nėra matoma kiekvienam, tačiau ji palietė kiekvieną mergaitės gyvenimo akimirką.

Aeisha patyrė daug patyčių, jai teko išgirsti ne vieną klausimą, ar ji yra normali. Mergaitės kalba buvo nufilmuota ir patalpinta „Youtube“ puslapyje internete.

„Ką reiškia būti „normaliu“? Kas yra „normalus“? Vienintelis dalykas, kurį žinau – tai, jog būti normaliu ir tokiu jaustis yra tikrai ne tas pats. Būti „normaliu“ reiškia daryti tą patį, ką ir visi kiti“, – sako Aeisha.

Kiekvieną dieną mergaitė turėjo imtis atsargumo priemonių dėl visko, kas kitiems atrodo įprasta veikla ir dėl to sulaukdavo patyčių.

„Esu kasdien terorizuojama. Vadinama bjauria, keista, negražia. Aš niekada negalėsiu turėti vaikų“, – tęsė mergaitė.

Jos kančios nesibaigia ir namuose, nes ten ją nuolatos erzina broliai ir seserys, o susirasti draugų jai nesiseka. Jai netgi teko išgirsti, jog pasaulis be jos būtų gražesnis. Aeisha pripažįsta, kad ir pati tuo įtikėjo.

„Man baisu pažvelgti į veidrodį, nes šlykščiuosi savo pačios atvaizdu. Turiu dėvėti rūbus, kurie dengtų mano pilvą, nes kitaip būsiu įžeidinėjama. Kartais galvoju, kad pasaulis tikrai būtų gražesnis be manęs. Tačiau jei aš kasdien turiu susitaikyti su tuo, kokia esu, privalote tai padaryti ir jus“, – sakė mergaitė.

Aeisha nuo pat gimimo reguliariai apsilanko ligoninėje. Neseniai jai buvo atlikta dar viena operacija, kurį palengvins jos kasdienį gyvenimą. Mergaitė taip pat svarsto apie gimdos transplantaciją, kitaip ji niekada negalės susilaukti vaikų.

„Pripažinkime vieną kartą, jog normalus yra kiekvienas, nepriklausomai, kas jums yra priimtina, o kas ne. Nesvarbu, ar žmogus yra lieknas, ar apkūnus, aukštas, žemas, su sveikatos sutrikimais ar be“, – kalbą baigia Aeisha.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(23)
(13)

Komentarai (4)