Užfiksuoti mistiniai gyviai, nuo kurių springsta net rykliai (Video)  (0)

Miksiniai apskritažiomeniai – tai paslaptingi gyviai, gyvenantys vandenyje. Jie savo išvaizda iš pirmo žvilgsnio primena ungurius, tačiau toli gražu jie net nėra giminaičiai. Dar labiau šie gyviai aplinkinius gąsdina savo monstriškais nasrais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miksiniai apskritažiomeniai (lot. Myxini) yra chordinių gyvūnų klasės atstovai. Tai kirmėliški, sunykusiomis akimis, be nugarinio peleko vandens gyviai, aplink burną ir šnervę turintys 2-3 poras trumpų ūselių.

Miksinos paplitusios tik jūrose, gyvena įsiraususios į dumblą, iš kurio kyšo tik galva. Minta žieduotosiomis kirmėlėmis, moliuskais, negyvomis ir nusilpusiomis žuvimis. Prikibusi prie negyvos žuvies miksina paprastai susisuka į „aštuoniukę" ir, traukdama galvą pro kilpą, išplėšia stambesnius grobio gabalus.

Laimei, jog jie neužauga dideli ir negali praryti žmonių. Dažniau šie paslaptingi vandens padarai patys yra puolami kitų plėšrūnų. Tačiau tai dar nereiškia, jog jiems po grobuonies atakos ateina galas. Miksiniai apskritažiomeniai sugebėjo prisitaikyti prie nuolat gresiančių pavojų, todėl išsiugdė išties neįprastą savigynos metodą.

Kaskart, vos tik pajutę bent minimalų pavojų, miksiniai apskritažiomeniai per specialias liaukas sugeba išskirti didžiulį kiekį gleivių, kuriomis grobuonis tiesiog ima springti. Būtent dėl šios priežasties plėšrūnas būna priverstas išspjauti paslaptingą gyvį ir sprukti kuo toliau šalin nesuprasdamas, kas darosi jo burnoje.

Mokslininkams filmavimo kamera pavyko užfiksuoti tokią ataką. Jos metu net ir po jūros dugną šmirinėjantys rykliai ima springti miksinio apskritažiomenio išskiriamomis gleivėmis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai (0)