Galas vyrų vargams! Fizikai sugalvojo, kaip apsaugoti kelnes nuo šlapimo purslų (Video)  (0)

Grupė mokslininkų, pasiryžusių apsaugoti vyrų kelnes nuo šlapimo purslų, pasisėmė idėjų iš gamtos ir sukūrė naujo tipo pisuarų įdėklą, kuris apsaugos šlapimą nuo išsitaškymo, rašo cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis šviesias kelnes mėgstančių biuro darbuotojų žino, kad idealiai švarios kelnės po apsilankymo tualete staiga gali tapti šlapimo lašų minų lauku, kuriuo pasipuošus pasirodyti viešai yra tiesiog nepadoru. Problema yra tokia nemaloni, kad, atrodytų, pisuarai tiesiog piktybiškai stengiasi sugadinti vyrų įvaizdį.

Šios problemos priežastis yra organizmą palikusios šlapimo srovės išsiskaidymas į lašus. Kai šie susiskaidę lašai atsitrenkia į pisuaro paviršių, jie suyra į daugybę mažų lašiukų ir atšokę papuošia kelnes.

Jutos universiteto (JAV) Purslų laboratorijos mokslininkai yra įsitikinę, kad rado šios problemos sprendimą. Šis sprendimas – tai pisuaro įdėklas, primenantis stipriai drėgmę sugeriančias samanas Syntrichia caninervis.

Kolonas primenančią šių samanų struktūrą nusižiūrėję mokslininkai savo išradimą pristatė Amerikos fizikų bendruomenės Skysčių dinamikos padalinio kasmetiniame suvažiavime.

„Turėdami omenyje šį natūralų purslų slopintuvą ieškojome idealios unitazo juodosios bedugnės bei atlikome eksperimentus su modeliuoto šlapimo srovėmis. Ir, tikėdamiesi sumažinti potencialius nepatogumus, su kuriais kartais neišvengiamai susiduria šviesių kelnių mėgėjai, dabar siūlome patobulintą pisuarų įdėklą, kurio sandara yra pagrįsta mūsų eksperimentiniais duomenimis“, – savo mokslinio darbo santraukoje rašė mokslininkai.

Lygiai kaip ir tikrų samanų atveju, mokslininkų sukurtas įdėklas būtų sudarytas iš „miško“ mažučių, labai tiksliai išdėstytų kolonų. Ponai, kuriems kils poreikis ištuštinti savo šlapimo pūslę, turės nusitaikyti į įdėklą, o idealiai išdėstytos idealaus dydžio kolonos turėtų sugaudyti bet kokius purslus, besitaikančius nusėsti ant kelnių.

Nors šlapimo purslų nuslopinimas be jokios abejonės yra kilnus ir svarbus tikslas, mokslininkai tikisi, kad jų tyrimo rezultatai bus pritaikyti ir plačiau.

„Nors mums labai įdomus šios medžiagos pritaikymas tualetuose, esame tikri, kad mokslo bendruomenė susidomės sąveika tarp purslų ir kolonų“, – sakė mokslininkai Taddas Truscottas ir Randy Hurdas.

Tai ne pirmas kartas, kai „Splash Lab“ pateikė šlapimo purslų problemos sprendimą. 2013 metais ta pati mokslininkų grupė, naudodama vandens čiurkšles, leidžiamas per 3-d spausdintuvu atspausdintą vyriškos šlaplės modelį, didelio greičio kamera nufilmavo skirtingus kampus, kuriais šlapimas atsitrenkia į paviršių bei purslų išsitaškymo nuotolius ir kryptis.

Tuomet jie apsitaškyti kelnių nepageidaujantiems vyrams patarė stovėti kuo arčiau pisuaro, kad šlapimo srovė sienelę pasiektų dar nesusiskaidžiusi į lašus, o taip pat purslų susidarymą stipriai mažina kuo mažesnis šlapimo srovės ir sienelės sąlyčio kampas.

Taigi, kol naujoviški pisuarų įdėklai dar netapo įprasta kiekvieno biuro tualeto dalimi, vyrams teks naudotis mokslininkų patarimais ir pamokymais. Beje, tie patys patarimai galioja ir naudojantis unitazu, tiesa, realizuoti rekomendacijas kur kas sudėtingiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (0)