Tikroji legendinės Alberto Einsteino nuotraukos istorija  (1)

Ko gero nerasime tokio, kas nėra matęs legendinės Alberto Einsteino nuotraukos su iškištu liežuviu. Dažnai ši nuotrauka pasitelkiama neeiliniam garsiojo vokiečių fiziko charakteriui pailiustruoti. Bet mažai kas žino, kas iš tiesų slypi už šios keistos ir pašėlusios nuotraukos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tiesų ši legendinė nuotrauka yra nuotraukos fragmentas. Ji fotografuota per mokslininko gimtadienį 1951 m. kovo 14 d. – beje, A.Einsteino gimtadienis juokais siejamas su skaičiumi „pi“ – 3.14.

Originalioje nuotraukoje, kuri šiandien mažai kam žinoma, fizikas su iškištu liežuviu sėdi ant galinės automobilio sėdynės tarp daktaro Franko Aydelotte'o ir jo žmonos.

Trijulė – ką tik išėjusi iš ilgo ir ištęsto A.Einsteino 71-ojo gimtadienio minėjimo Prinstono universitete. Mokslininką kaip reikiant išvargino tiek pati programa, tiek prievolė šypsotis į visas puses fotografams.

Sėdę į automobilį, jie visi ketino išsivažinėti po namus, bet žurnalistai mokslo pasaulio žvaigždės taip lengvai nenorėjo paleisti ir apspito automobilį.

Vienas iš fotografų – Arthuras Sasse iš „United Press International“ pavargusio A.Einsteino paprašė nusišypsoti, tačiau šis susinervinęs tik iškišo liežuvį ir demonstratyviai nusisuko.

Tačiau fotografui pavyko reikiamą akimirką nuspausti fotoaparato mygtuką – ir taip buvo įamžinta dabar jau legendine tapusi A.Einsteino išraiška.

Vėliau pačiam mokslininkui nuotrauka taip patiko, jog jis užsakė net devynias jos kopijas ir išsiuntinėjo jas kaip atvirutes savo pažįstamiems.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(80)
(1)
(79)

Komentarai (1)