Mirties bausmė sicilietiškai: kaip išplaukti su dubeniu betono ant kojų? (Video)  (3)

Tai – garsioji sicilietiškoji mirties bausmė: kojomis į dubenį betono ir į jūrą. Ar įmanoma išplaukti su tokiu postamentu po kojomis ir kaip tai padaryti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Crash Zone komandos vyrukai nusprendė išbandyti, koks yra maksimalus svoris, kurį pritvirtinus prie kojų žmogus dar turi šansų pats išsikapstyti iš vandens.

Eksperimentatoriai susėdo ir sumerkė kojas į dubenis su betonu – vienas į betono spąstus žengė su avalyne (vildamasis patikrinti, ar pavyks iš jos ištraukti pėdas ir taip išsilaisvinti iš spąstų), o kitas – basas, tačiau mėginantis nuolat judinti pėdas (vildamasis, kad taip betone susidarys oro kišenės, kurios po vandeniu padės išsilaisvinti iš betono).

Basas į betoną lipęs nutrūktgalvis iškart pajuto, kad jo sumanymas – bergždžias: judinti pėdas skystame betone yra labai sunku, tad tokia strategija, atrodytų, yra beviltiška. Tačiau kas yra kas, parodys galutiniai eksperimento rezultatai.

O kol betonas stingo, eksperimento estafetinę lazdelę perėmė narai-profesionalai be nardymo įrangos. Jie mėgino ant kojų pasirišti vis didesnį svorį ir su tokiu balastu vien rankomis išplaukti į paviršių. Pirmas mėginimas – 6 kg. Naras išplaukė be vargo ir pareiškė, kad drąsiai galima balasto svorį dvigubinti.

Kad nepasirodytų per maža, ant jo kojų atsirado 15 kg. Po vandeniu prasidėjo nuožmi kova dėl išlikimo. Žinoma, čia pat buvo kolegos narai, pasiruošę ištiesti pagalbos žarną su oru. Tačiau kad ir kaip stengėsi naras, su 15 kg balastu jis išplaukti nesugebėjo. Ir, kaip pareiškė po eksperimento, būtų į dugną su savimi nusitempęs ir gelbėti mėginusį kolegą.

O betonas dubenyse visiškai sustingo beveik per tris valandas. Atėjo išbandymų metas. Ar pavyks iš vandens išlipti, na, jei jau ne sausam, tai nors gyvam?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(36)
(-14)

Komentarai (3)