Mažai žinomi Antrojo pasaulinio karo ginklai: nuo prieštankinių šunų iki šikšnosparnių bombų  (0)

Istorija yra kupina žmogaus išradingumo pavyzdžių. Yra sukurta tokių ginklų, apie kuriuos beveik niekas nežino. Pavyzdžiui, esate girdėję apie prieštankinius šunis arba šikšnosparnių bombas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Business Insider“ siūlo susipažinti su ginklais, apie kuriuos mažai kas yra girdėjęs.

Sovietų ekranoplanas

Tai orlaivis, kuris sklendžia vos kelių metrų atstumu nuo Žemės paviršiaus arba vandens. Jam svarbu, kad paviršius po juo būtų kuo lygesnis.

Įdomu tai, kad šis orlaivis sklendžia greičiau už bet kokį laivą ir yra didesnis už bet kokį lėktuvą, jam nereikia pakilimo takų, jį sunkiau suseka radarai.

Ekranoplanus pradėjo kurti sovietai. Tai buvo revoliucinis ginklas, kuris vėliau buvo gerokai patobulintas.

Prieštankiniai šunys

Sovietų armijos kariai, kovodami prieš nacius, naudojo neįprastą ginklą – prieštankinius šunis. Šie gyvūnai būdavo apkraunami sprogmenimis ir išmokyti bėgti po vokiečių tankais, po kuriais sprogdavo ir sunaikindavo priešo karinius vienetus.

Antrojo pasaulinio karo metais, pasak to metų sovietų propagandos, tokiu būdu buvo sunaikinta apie 300 nacių tankų.

Šikšnosparnių bomba

Antrojo pasaulinio karo metu šią bombą sukūrė JAV ir ketino panaudoti prieš Japoniją. Išties tai tikra šikšnosparnių bomba: joje būdavo uždaryti 40 šikšnosparnių, prie kiekvieno iš jų pritaisytas sprogmuo su laikmačiu.

Į priešo teritoriją nuleista tokia bomba išleisdavo šikšnosparnius, kurie greitai išsirinkdavo savo naujus namus, o po kurio laiko susprogdavo. Tokiu būdu galima stipriai pažeisti priešo infrastruktūrą, nes sugauti šikšnosparnius beveik neįmanoma.

Naikintuvų saugotojas

Įsibėgėjus Antrajam pasauliniam karui Imperatoriškasis Japonijos laivynas sukūrė I-400 povandeninius laivus. Jie buvo tokio dydžio, kad juose galėjo būti laikomi trys Aichi M6A tipo kariniai lėktuvai.

I-400 galėjo išnerti, į kovos lauką išleisti arba susigrąžinti lėktuvus ir vėl panerti po vandeniu. Negana to, šie laivai buvo ginkluoti torpedomis.

Iš viso buvo pagaminti trys I-400 modelio laivai.

Kaiteno torpedos

Tai Imperatoriškojo Japonijos jūrų laivyno išradimas. Šias torpedas valdydavo žmogus-mirtininkas.

Torpedos būdavo paleidžiamos iš povandeninio laivo, o jas pilotuojantis mirtininkas galėdavo itin tiksliai pataikyti į priešo objektą ir taip padaryti žymiai daugiau žalos.

Kaiteno torpedas japonai naudojo Antrojo pasaulinio karo metu – 1944-1945 metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(31)
(3)
(28)

Komentarai (0)