Rimtas postūmis: mokslininkai pagaliau sugalvojo, kaip atskirti gyvenamas planetas nuo negyvenamų  (0)

Astrofizikai atrado būdą, kaip atrasti gyventi tinkamas planetas. Šį klausimą – galvosūkį mokslininkai sprendė galybę metų, kol pagaliau Vienos universiteto mokslininkų komanda sugebėjo atrasti atsakymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komanda, kaip rašo užsienio naujienų portalai, pasiūlė vertinti toli esančių žvaigždžių paviršiaus gravitaciją ir kaip pagal ją nuspręsti, ar planetos savo orbitose gali pasiūlyti žmonų išgyvenimui būtinas sąlygas.

Taigi dabar, sprendžiant ar planeta galėtų priglausti žmones, priklausys nuo žvaigždės, kurios orbitoje planeta išsidėsčiusi, įvertinimo. Žvaigždės, kurios yra per toli, kad būtų tiriamos įprastais metodais, bus bandomos vertinti pagal jų paviršiaus gravitacijos dydį, žvaigždės dydį, spinduliuojamą energiją ir jai priklausančių planetų dydį.

Vienas tyrėjų, cituotas pranešime spaudai, tvirtino, kad „dabartinė technika jau gali parodyti, kokio dydžio ir kiek šviesi yra žvaigždė. O jei planeta besisukanti aplink yra tinkamo dydžio, joje vyrauja vandenynams egzistuoti palanki temperatūra, tai potencialiai joje gali atsirasti gyvybė. Jei nežinome žvaigždės, tai nieko nesužinosime ir apie planetas" - sakė profesorius Jaymie'as Matthewsas.

Mokslininkų komanda, ieškodama duomenų apie gravitaciją, rėmėsi Kanados MOST ir Nacionalinės aeronautikos bei kosmoso administracijos (NASA) Kepler satelitų duomenimis.

Mokslininkai tvirtina tikintys, kad ši nauja technika astrofizikams padės nuspręsti, ar ateityje atrasiamos planetos bus tinkamos gyventi.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(5)
(21)

Komentarai (0)