Pasišaipykime iš homeopatijos. Arba ne. Leiskime jai pačiai iš savęs pasišaipyti (Konkursinis straipsnis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

TadasF1 2016-01-11 16:49
Perskaičiau šį straipsnį ir mokslinio intereso vedamas (pats esu tyrėjas) peržvelgiau keletą preparatų, parduodamų oficialiai Lietuvoj. Labiausiai nustebino šių preparatų sudėtis. Kaip pavyzdį, paimkim Tonsilotren. Jo sudėtis: atropinum sulfuricum, hepar sulfuris, kalium bichromicum, silicea, mercurius bijodatus. Kokioj kalboj naudojami tokie junginių pavadinimai? Aš tai gal ir suprantu, apie ką kalba eina, bet paprastas vartotojas smegenis "nusilauš", kol supras, kas tai yra. Tarkim, "mercurius bijodatus": mercurius - lotyniškai reiškia gyvsidabris; bijodatus - apskritai nėra tokio termino, nors įtariu, kad taip vadinamas jodidas (pirmą kartą matau, kad gyvsidabrio jodidas būtų naudojamas kažko gydymui). Jei pažiūrėsit į normalaus vaisto sudėtį, tai viskas surašyta normaliai lietuvių kalba. O jei pavadinimas neaiškus, tai google viską gražiai suranda, ko nepasakysi apie homeopatinius preparatus. Taigi, klausimas: kaip VVKT leidžia prekiauti tokiais preparatais, kur net sudėtis aiškiai neparašyta?
punktyras 2016-01-11 17:31
Jei tai homeopatinis preparatas, tai koks skirtumas, kokia sudėtis rašoma? Tai nėra vaistas per se, tad ir VVKT rankas nusiplauna Mokestis kvailiams ir tiek.
mobilunkas 2016-01-11 18:22
Labai skirtingiems gyvūnams: kiaulėms, arkliams ir galvijams nurodyta viena bendra vaisto dozė – penki mililitrai. As tai irgi galvociau kad jei filma ziuri 1 zmogus tai vaizdo juostele turetu but plonesne,o jei filma ziuri 100 zmoniu tai kompaktas turetu but 100 kartu storesnis. visgi negali but kad toks pat kiekis informacijos gali but padalintas 1 ir 100 zmoniu be nuostolio. Jei kalbam apie informacinius vaistus tai nera svarbu materijos kiekis, esme kokybiska informacija, o to aisku niekas negali patikrint, tad vien delto homeopatiniai vaistai turi but mazai efektyvus. jie efektyvus turetu but tik prie paciento vaista pagaminus ir davus iskart vartot, o ne vaistinese laikyt n laiko, laikant sandeliuose, transportuojant salia kitu vaistu, nes mes nezinom kaip apsaugot informacija jei ji laikoma vandeny, cukruje, mes zinom tik kaip issaugot magnetine arba optine informacija
- 2016-01-11 20:01
padėti transportuojant.
KT819GM 2016-01-11 21:38
O mobilunkas kai rukai savo zole, ar yra skirtumas ar 0.1g ar 0.5g susisukai?
lape 2016-01-11 22:19
Homeopatija tokia pat kvailystė kaip ir šiukšlių rūšiavimas.
Balkonas 2016-01-11 22:49
Trumpas aiškinimas: mažam gyviui duoti dozių reikia dažniau, nes kai praryja didelis gyvūnas vaisto koncentracija tik didėja. T.y. lokiams, drambliams, mėlyniems banginiams tokios dozės duot negalima, būtina pasitarti su homeopatu, kiek dozė turėtų būti mažesnė, kad nenugaištų augintinis. Ar žinojote, kad homeopatinių preparatų negalima laikyti šalia mobilaus telefono? Ba vandens kaupti duomenys išsitrina... Visgi Placebo efektas veikia puikiai. P.S. Pasakojo mano draugelis: Bendrabutyje rado kambarioko termometrą, ir jo nenukrėtęs pasimatavo. Ogi gavo 37,6. Atsigulė į lovą, šaltis purto, prakaitas muša. Vėliau kai kambariokas pasakė, kad jam tiek pat buvo, atgamino, kad nenukrėtė termometro . Tad yra ir atvirkštinis variantas.
Pjovėjas 2016-01-12 14:54
blin, nėr mano aplinkoj homeopatų... Labai norėčiau jų išsiklausinėti, ar jiems skanu gerti žmogaus ir kiaulės šlapimą ir valgyti mėšlą. Nes pagal jų receptūras visas vanduo ir maistas tuo persisunkę tiesiog. Ir kaip jie neapsikrečia tuberkulioze, beigi AIDS. nes garantuotai dalis šlapimo yra kažkur išleista būtent tuos sergančių.