Būna ir taip: miestas Kanados šiaurėje tapo rožiniu  (0)

Sunku patikėti, bet tiesa – vienas miestas Kanados šiaurėje virto rožiniu. Ir tam nereikia nei akinių, nei „Instagram“ filtrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už 7 tūkst. kilometrų nuo pusiaujo esantis Ikaluito miestas antradienį nusidažė rožine spalva. Gyventojai socialiniuose tinkluose ėmė skelbti neįprasto vaizdo nuotraukas, o netrukus fenomenu susidomėjo ir žiniasklaida.

„Ziggy Stardust ką tik praskrido“, – rašė vienas gyventojas, turėdamas omenyje prieš kelias dienas mirusį Davidą Bowie.

Meteorologas CBC aiškino, kad keistas rožinis švytėjimas tikriausiai atsirado dėl šviesos išsisklaidymo, kurį sukėlė nusileidžiančios saulės spindulių lūžimas atmosferoje.

„Kai saulė yra taip žemai danguje, šviesai reikia keliauti ilgesnę distanciją, – aiškino jis. – Mėlyną spalvą, dėl kurios dangus atrodo mėlynas, panaikina ore esantys ledo kristalai ir druska, todėl lieka matoma raudona spalva.“

Ikaluite, esančiame rytinėje Bafino salos Kanados arktyje pakrantėje, gyvena kiek mažiau nei 7 tūkst. žmonių.

Miestelis susiduria su dideliais iššūkiais šylant klimatui – atsiranda sunkumų dėl priėjimo prie vandens ir maisto, rašo „Vice News“. Tačiau tirpstant ledynams Ikaluito ir aplinkinių rajonų strateginė reikšmė gali žymiai išaugti – jie gali atsidurti šalia naujo svarbaus laivybos kelio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (0)