Norvegijai krizė tikrai negresia: kokių atlyginimų čia plūsta lietuviai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2016-01-22 10:45
Atsakant i antraste, tai krizes niekada nebuna planuotos. O siaip zinoma, pinigu rezervas didelis, skolu 0, tai esant reikalui tures laiko persiorentuot nuo naftos prie kazko kito.
sabotan 2016-01-22 19:35
Deje ji krizes neisvenks taip turi ji dideli rezerva , bet jo ji nemetis. Pamirso pamineti , kad ir kainos ten daug didesnes. Kas dirba su nafta jau dabar pastebi padarinius ir miesteliai kurie priklauso nuo zmoniu dirbanciu su nafta. Cia gaunasi riedancios sniego gniustes efektas , tik idomu kokio didzio bet jai naftos kainos laikysis tokios tai isauks ohoho. Toli eiti nereike motule rusijai jau nepyragai
Marius.brn 2016-01-22 21:43
Kol vienintelis panašumas tarp Rusijos ir Norvegijos yra tai, kad abejos valstybės turi žemių už poliarinio rato, tai mažai ką čia galima lyginti.
immortallt 2016-01-22 23:45
Norvegijoje jokio naujo gręžinio prie tokių kainų nepradės. Ką tai reiškia? Apie pusę darbo vietų ilgainiui pranyks, kol nafta bus pigiau US$50 per barelį. Kas bus jei pusė sedės bedarbių? Na yra du variantai, jie emigruos, ypač tie, kurie nėra norvegai, bet norvegai tai liks. Net tie, kurie išvažiuos, jie nebeleis pinigų Norvegijoje, mažiau reikės visų paslaugų, mažiau pirks, nereikės būsto ir t.t. Tai jau kirs per paslaugas, kur dirba didelė dalis žmonių. Tada ir čia liks be darbo, nes arba bankrutuos, arba valstybė turės pradėti kišti didelius pinigus. Galų gale, dėl krentančio eksporto labai sparčiai kris Norvegijos krona, tada brangs visas importas, o be importo jie nė iš vietos. Eksportuoti gali dar žuvį, visam kitam algos gerokai per didelės vis dar. Tiesa, jos sumažės santykinai, bet verslas neskubės kurtis tam, kad eksportuotų. Vienu žodžiu, imigrantai neišdirbę kokių 5 metų bus gražiai išprašyti nutraukus ar sumažinus socialines garantijas, norvegams gyvenimo kokybę irgi apkarpys ir bandys kurti naujas industrijas. Galėtų stipriai išplėsti elektros gamybą, aliuminio gamybą, plieno perdirbimą, ir kitas industrijas imlias elektrai, nes jos turi daug ir pigiai, bet tam reikia labai daug laiko ir dar daugiau pinigų. Negana to, dar ir metalų kainos pigios.
Marius.brn 2016-01-23 09:46
Nieko, norgų taip nepaimsi lengvai, ieškos pigesnių būdų išgauti naftą...