Be kaltės kaltas. Kaip pasaulis prilygino islamą terorizmui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2016-01-25 18:29
ir raso taikause pasauli religija. dabar prisiminkime 911 ivikus,metro ir kitus sprogdinimus. dar galime prisiminti karikaturas laikrascuose ir uz tai buvo susauditi zurnalistai o gal prisimenat kai i youtube buvo idetas video kur islamo muhamedas kaskoks ten juokingai paridijuoja, ir uz tai buvo afrikoi tikslau egipte berods pakartas JAV ambasadoris. zodziu dar prisiminkime kad uz neuztikimibe islamietis gali nuzuditi savo zmona o jei parodo savo veida ir sieros rukstim apipila,jei sunus apsizenis su ne ta moterim kur tevai nori turi pilna teise uzmust abu sutuoktinus. pilna video internete mates kai musulmonai uzmeto savus akmenim kai jie daro egzekucijas uz visokes paprastas zmogiskas klaidas. tarpsusavi gentis ten karauja kelis simtus metu ir jokiu diplomatinu santiku. nors nezinau ka jie gero padare ir nesakikit kad ten kaska isrado pries 300-500metu nes Lietuva irgi tai laikais buvo gan valstybe kaskur apie 1400metu. Kad ir dabar i europa isileidom musulmonu pabegeliu ir patys matet video visur sukslinai kur jie pabuvojo dar maciau youtubei vaizdeli su pabegeleis sako duokit pinigu man an cigareciu kitas ten irgi duokit valgit sitas maistas neskanus. zodziu kur islamas ten problemos
Letalis 2016-01-25 18:56
Siaip nelabai suprantu kaip taip idomiai tapatina religija ir pavyzdziui tycines zmogzudistes, juk ne vien tas faktorius itakoja. Negi jei katalikai, tai toji religija daugiau propaguoja zmogzudystes ar zmones linke labiau i tai. Nesamone tikrai taip istraukus viena dalyka teigti. O siaip as sutinku su unytu, gyvenu UK ir cia ju apstu...cia jie net UZEME rajonus, ten nenori vaikscioti anglai, nes kabinejas ir aiskina jiems ko nedeveti, ka nedaryti, jei sedi rukai, tai pristoja, buvo net agresijos atveju...yra youtube. https://www.youtube.com/watch?v=dN6CHtGGo4g Galite ivesti i paieska sharia law london, rasite daugiau visokiu. Cia absurdas! Zmones atvyke is svetur, aiskina kaip tavo kieme gyventi ir tvarkytis, ir dar naglai, tarsi tu esi cia skolingas jam visa gyvenima ir buciuot kanopas turi, nes jis atejo pas tave. Nei lietuviai, nei lenkai, nei kiti cia panasius dalykus isdarineja, nors buna visko. Bet juodaodziai (afrikieciai is kaimu ir musulmonai), tai cia komedija net nepavadinsi... Be to ka unytas pasake apie ju elgesi, tai cia jis visur budingas toks jiems....i mano imone ateina buna jie, tai graudu net, kaip cirkas kazkoks, nei kulturos, nei suvokimo, absolulciai nieko ir dar su tokiu naglumu, kad Lietuvoj tai uz pakarpos istekstu i lauka. Tegul ten ir buna ju normaliu, bet tai kokia prasme sneket apie tuos 5%, jei 95% like tiesiog siaubas su keturiom galunem. Gali man cia sakyti kas ka nori, zmogaus teisiu myletojai, rasizmo nemyletojai ir kas tik nori...pagyvenkit su jais truputi kaiminysteje ir suvoksit, kad jie tiesiog is gudumos ir tankumos atvyke zmones, o ju kultura dar 16 amziui kokiam kai kur butu absoluciai nepriimtina vien is etikos puses ar zmogiskumo.
w00xer 2016-01-25 19:19
Ne religija kalta, o žmonės. Taikiausia religija islamas, bet jos išpažinėjai dažniausiai suziba kaip primatai ir gyvuliai. Katalikybe ne ką mažesnis mėšlo liūnas, tik terorizmas vyksta rafinuotesniame lygyje
Arns 2016-01-25 19:29
Pirmieji du komentarai, tai tipinis kaimiečių pavyzdys, kada komentuoja tik tai ką mato, ir dar sugeba apkaltinti visą pasaulį jog jis margas. Kaimiečiai ir elgiasi kaip kaimiečiai. Abiem pusėms. Vieni apkalba kitus ir nurodinėja kaip elgtis. Vieni sako "islamas iškrypęs", kiti "katalikai kažkokie trenkti". Reikia suprasti jog tie apkalbami . Kodėl tada kaltinama tautybė, o ne religija? Jei šalys vykdytu tinkamą imigracijos politiką, jei ne pinigus dalytu, o bandytu integruoti, jei visuomenė aiškiai parodytu savo ribas (ne atsiribojimą), pažeidėjus ne dangstytu, o baustu kaip pridera problemų neliktu. Atvyktu tik norintys dirbti ir prisitaikyti. Jų nebūtu toks kiekis. Dabar per tą kiekį ir matome didžiausius Afrikos net ne miestų, o kaimų atstovus, kurie pirmąkart mato pasaulį. Na ir elgiasi kaip gilioje provincijoje, viskas kas svetima, apkalbėti, pačiupinėti, priversti veikti kaip jie įpratę. Tik prie ko (ne)kultūroje islamas?
unytas 2016-01-25 21:01
irakas,siria,bagdadas ne ten smuro nera pas juos
Senioras 2016-01-25 21:09
Aš tai duočiau IQ testą tau išspręst,kaip galima taip rašyt,milijonas klaidų,reikia kelis kart perskaityt,kad suprast ką nori pasakyt.
Dannas3 2016-01-25 21:17
Pirmas Arno komentaras, kuriam nusilenkt tenka, pirmi du- tipiniai muzikai rasistai
M134 2016-01-25 21:39
Biski clikų straipsnis ir dar iš Rusijos, kuri žaidžia nemažą vaidmenį kiršinant Europą dėl šito. Nenustebčiau kad tokie ilgi komentarai ir durni yra užsakyti
kiesza 2016-01-25 21:42
Tave vadinti pedofilu būtų lygiai taippat "teisinga" kaip pirmuosius du komentatorius apšaukti rasistais. Juk musumonui dvylikametė žmona yra pasididžiavimas tai jaigu juos gini darau išvadą, kad tau tai priimtina? Matau ponas nežinai ką reiškia rasizmas, tad priminsiu. Tai žmogaus engimas dėl netinkamos odos spalvos. O jai man nepatinka musulmono pažiūros, tikėjimas, kultūra tai nėra rasizmas, o diskriminacija.
Letalis 2016-01-25 22:11
Tai as tau kaip kaimietis, siulau pirmiausiai paimti ir atvaziavus pagyventi su jais, tuomet karkseti koks inteligentas esi visose diskusijose, kiek tu cia svarbus ir protingas tautietis, su svetimos salies veliava avatare. Niekas cia nesneka apie nekulturoje islama, perskaityk dar karta. Jei buciau pirma karta mates pasauli, tai galbut ir snekeciau kaip tu, dabar kai jau cia eiles metu praleista, tai pirmiausiai ziuriu i aplink save esanti pasauli, kuris nei rusija tavo mylima, nei lietuva jau ilga laikotarpi.
Letalis 2016-01-25 22:12
Atvaziuok nemuzike nerasiste i Londona ir pagyvenk pora metu:) Grysi i savo ne kaima ir sedesi laimingas apsikabines medzius.
Letalis 2016-01-25 22:13
Tai jei zinai is kur ir kiek clicku, tai kodel nezinai is kur pirmieji du straipsniai?
Niemand 2016-01-25 22:27
Šiuo atveju Arns iš esmės teisus, tik nuo savęs pridėčiau, kad sveika dozė rasizmo šiuo atveju būtina. Dvylikametė žmona, užmėtymas akmenimis ir kita laimė yra ir klasikinėje krikščionybėje, maždaug VIII - XV a. Bet tas nesutrukdė visą šitą laimę patyliukais pašluoti po kilimėliu. Tai, ką daugelis vadina islamu, realiai yra artimųjų rytų kaimiečių kultūra. Ir taip, jos importas turi būti nehumaniškai stabdomas. Sudaryti netoleruotinų "vertybių " sąrašą. Pareikalauti prisiekti mulai ant korano, nesutinki - neįleidžiama. Leptelėjo ką draudžiamo - deportacija. Neįsidarbino per protingą terminą - deportacija.
Marius.brn 2016-01-25 23:22
Kaip ir bet kurioje visuomenėje, didžiausia problema yra integravimas. Jokie islamo sekėjai nebus visuomenės priešai, jei bus tinkamai integruoti. O jei problemų kėlimas prasideda dar gerokai iki to (nes triohlos gonna triohl), tai neabejotinai ir bus sunkiai sprendžiama bėda. Pirma, yra svarbi "logiška" imigracijos/užsienio politika (kas man sunkiai dera su pastaraisiais įvykiais) ir suvokimas, kad kuriame/esame visuomenė kurioje egzistuoja įstatymo viršenybė. Ir jei elementarūs atvykėliai bus tinkamai integruoti/supažindinti, kad įstatymas yra aukščiau visko, tai problemų kaip ir nelieka. Be abejo, bet kuris turi turėti teisę į darbą ir galimybę išlaikyti, bent minimalų, orumą. Jei nebus sukurta sistema tinkamai integruoti atvykėlius su galimybe turėti darbą, be abejo turėsime dar ne tokius cirkus. Šiuo atveju, manau, kad USA tvarkosi geriau (geografija?) ir žmonės ten atvyksta statyti savo gerovės savo rankomis, o ne miniomis skanduodami idiotiškus pareiškimus, kaip jau ne kartą vyko Europoje. Kada lietuviškasis 9/11 laukia?
shift 2016-01-25 23:23
Straipsnio autorei siūlau pasiskaityti bent ištraukų iš Korano, prieš darant toli siekiančias išvadas. Ir šių ištraukų niekaip negalima lyginti su Biblijos analogais, nes ten smurtas minimas tik konkrečiam laiko ir įvykių kontekstui. Musulmonas nebus musulmonas jei nepaisys Korano. Įdomu dar tai, kad islamo teologijoje yra įprasta, kad vėlesni tekstai turi viršenybę prieš ankstyvuosius. T.y. tie tekstai kur aprašo Abraomo laikus, dar yra palyginti taikūs, bent jau tiek pat taikūs kaip Biblijos ST. Bet kai kalbame apie Mahometo laikus, tai ten tik vieno šizofreniko vykdomos skerdynės ir ištvirkavimai. Ir ta tekstų porcija musulmonams yra pati autoritetingiausia! http://www.thereligionofpeace.com/pages ... lence.aspx
Niemand 2016-01-25 23:48
Kaip?
Niemand 2016-01-25 23:53
Nesuk uodegos, tarp biblijos ir korano galima dėti lygybės ženklą. Taip, abi knygos savo turiniu yra šlykščios. Bet, kaip parodė praktika, civilizacija gali net pačią šlykščiausią knygą interpretuoti daugmaž taikiu būdu.
Marius.brn 2016-01-26 00:00
Ar man, elektrikui, spręsti tokias pasaulio problemas? Faktas yra, kad sukurta socialinė atskirtis, bus pagrindas konfliktui. Geriau ieškoti būdų, kaip gerinti ekonomiką, gerovę Europoje, o ne užsiiminėti babaužių ieškojimų.
shift 2016-01-26 01:29
Kalbėk faktais, o ne emocijomis. Kadangi tų abiejų knygų tu net rankose nesi laikęs, todėl ir darai apverktinas išvadas. Tarp Biblijos ir korano tiek pat panašumo, kaip tarp tavęs ir kupranugario. Pavyzdžiui ką tu šlykštaus radai Naujajame testamente? Pateik pavyzdžių "išminčiau"? Aaaai tiesa, gi apaštalas Paulius savo laiške gėjus yra pavadinęs ištvirkėliais. Bet tik pavadino, paburbėjo, o žudyti gi neliepė.
TAURAS 2016-01-26 07:25
Religija ir ekstremizmai manau yra mazai kuom susije siuo atveju. Ekstremizmas yra viena is iseiciu, kuri atrodo visai teisinga. Tiesiog viskas prasidejo nuo to, jog ten atrado naftos kurios visiems reikia.. Ir tada pradejo visi kisti savo nagus. Tai matai demokratija reikia ivest, tai zydams zemes atiduot.. Gyveno zmones ramiai, gal neturejo rinkimu, gal netoleravo geju, gal neleido moterim laisvai elgtis, bet visiems buvo gyvenimas teisingas ir toks koks turi but. Bet ne, atsirado kazkokiu "geriausiu" kurie zino kas yra "geriau" ir priedo, vardan didziausio "gerio" sugriove namus, iszude gimines, bei visiskai sugriove ju gyvenimus. Pagalvokit, kaip patys lietuviai nekencia rusu, del ju prikistos politikos, tremimu ir panasiai? Kitas pavyzdis. Viena diena ateina ponas Bilas i tavo namus ir pradeda aiskinti tau, jog reikia slapintis pas save namie ant grindu, bet ne i tualeta, nes jis tai daro. O jei to nedarysi jis tave dirzu prilups. Ar tu ji megtum? Pavizdys apsurdiskas, bet zmonem gali visiskai absurdiskai atrodyti geju tolerancija ir panasiai.. Nes jie gyvena kitaip ir mes jiems esam biski nenormalus su savo "iskrypimais", bet jie nejo, neaiskino kaip gyventi.. Ir mes nebutume eje, jei ne nafta.. O pvz kaip elgtis jaunam musulmonui kurio seima buvo susprogdinta po eilinio bombordavimo? Ar nesinoretu kersyti? Gal kaikas ir to nedarytu, bet dalis tikrai eis kersyti, nes jie yra zmones.. Taigi kaltinti religija yra apsurdiska, o zmones kurie juos del to kaltina ir vis galvoja, jog reikia prikisti savo nuomone, paprasiausiai nieko nesupranta ir yra ne ka geresni, nei tie kuriems prikisineja savo ideologija.. Mes kalbam apie "laisve", bet ta pati laisve yra begale suvarzymu..