Specialieji gamtos efektai: drąsuolis su GoPro nufilmavo, ką tai reiškia pasivaikščiojimas siaučiant 5 kategorijos taifūno pragarui (Video)  (0)

Filipinų salas nuniokojęs taifūnas Haiyan yra vienas nuožmiausių uraganų per visą tropinių audrų stebėjimo istoriją. Štai taip šitas monstras atrodė iš kosmoso. Haiyan gūsiai vietomis siekė sunkiai suvokiamus 312 km/val. arba 87 m/s. Tačiau buvo bepročių, kurie šį pragarą filmavo ne iš kosmoso ir net ne iš slėptuvės, o mėgindami pastovėti ant žemės, kurią talžė stichija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-29 Specialieji gamtos efektai: drąsuolis su GoPro nufilmavo, ką tai reiškia pasivaikščiojimas siaučiant 5 kategorijos taifūno pragarui (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galingiausios 5 kategorijos taifūnas Haiyan pasiglemžė tūkstančių filipiniečių gyvybes ir pridarė nuostolių už milijardus dolerių. Stichijos šėlsmo padarinius šalis jaučia iki šiol.

Jimui Eddsui užteko drąsos per patį uragano šėlsmą išeiti iš slėptuvės ir pafilmuoti, kaip viskas atrodo bei... pamatuoti vėjo greitį.

Nors J. Eddso turimas vėjo greičio matavimo prietaisas rodė 112 mylių/val. (180 km/val. arba 50 m/s), taifūno Haiyan gūsiai vietomis siekė sunkiai suvokiamus 195 mylių/val. (312 km/val. arba 87 m/s).

Įsisąmoninti tokį vėjo greitį šiuose filmuotuose kadruose geriausiai padės kelių šimtų kilometrų per valandą greičiu šalia galvos prašvilpiančios įvairiausios nuolaužos. Ko gero, kontakto atveju mažai padėtų ir J. Eddso segimas šalmas...

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (0)