Nuošaliausia pasaulio sala ieško darbuotojo. Tiesa, yra viena sąlyga  (3)

Tau nepatinka spūstys keliuose ir norėtum dirbti gamtos prieglobstyje? Jeigu nusimanai apie žemdirbystę ir gyvulininkystę, nuošaliausios pasaulio salos valdžia turi pasiūlymą kaip tik tau. Mat ji ieško darbuotojo, kuris galėtų užsiimti gyvulininkyste ir mokyti gyventojus žemdirbystės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tristanas da Kunja yra maža sala Pietų Atlante, maždaug pusiaukelėje tarp Keiptauno ir Montevidėjaus. Jos plotas šiek tiek mažesnis nei 100 kvadratinių kilometrų, joje yra apie 4 kv. kilometrus ganyklų penkiems šimtams avių ir trims šimtams galvijų. Gyventojai priesodybio sklypuose augina bulves, tačiau planuoja įveisti kitų daržovių ir vaisių plantacijas, kad būtų labiau nepriklausomi nuo maisto produktų importo. Padėti jiems šiuo klausimu turi ūkininkas-konsultantas, kurio šiuo metu ir ieško žemės ūkio departamentas.

Kokį darbą jam teks dirbti? Jis turės dalintis su gyventojais savo patirtimi ir žiniomis šiose srityse: gyvulių dirbtinis apvaisinimas ir gydymas bei sodų įveisimas, prižiūrėjimas ir gausinimas. Jis taip pat turi nusimanyti apie ankštinių kultūrų auginimą šiltnamiuose ir gyvulių priežiūrą. Tačiau keliama viena sąlyga – ta patirtis turi būti įgyta Didžiojoje Britanijoje.

Ūkininkas-konsultantas vadovaus departamento darbuotojams, todėl jis privalo taip pat sugebėti dirbti su žmonėmis. Pageidautina, kad jis būtų susipažinęs ir su gyvenimo saloje specifika ir norėtų integruotis į „unikalią Tristano da Kunjos bendruomenę“, kurioje 260 žmonių.

Atlyginimas sutartinis

O kas siūloma jam? Dėl atlyginimo bus deramasi, jis priklausys nuo kvalifikacijos ir ankstesnės patirties, tačiau žinoma, kad ūkininkų vadovas gali tikėtis nemokamo būsto ir kelionės išlaidų vykstant į salą ir atgal padengimo.

Tie, kuriuos šis pasiūlymas sudomino, turi siųsti elektroniniu paštu gyvenimo aprašymą (CV) ir 250 žodžių apimties motyvacinį laišką. Laiko nedaug, terminas savo kandidatūrai pasiūlyti baigiasi vasario 12 dieną, o salos valdžia nori, kad konsultantas pradėtų dirbti jau rugpjūtį. Sutartį numatoma pasirašyti dvejiems metams. Skelbimą galima rasti adresu http://jobs.nfuonline.com.

2,4 tūkstančio kilometrų iki kaimynų

Tristano da Kunja archipelagas susideda iš šešių vulkaninės kilmės salų. Pagrindinė iš jų – Tristanas da Kunja yra viena  labiausiai izoliuotų gyvenamųjų salų pasaulyje. Jos artimiausia kaimynė Šv.Elenos sala yra 2,4 tūkstančio kilometrų į šiaurę.

Kelionė į Tristaną da Kunją iš Keiptauno, kuris yra už 2,8 tūkstančio kilometrų, truks septynias dienas. Saloje nėra aerodromo, o uostu galima naudotis tik 60 dienų per metus.

Ką ten galima veikti laisvalaikiu? Salos valdžia masina kandidatus galimybe pakeliauti pėstute, pasigrožėti gamta, pažvejoti ir dalyvauti visuomeniniame gyvenime, nes vienintelėje salos gyvenvietėje yra baras, kavinė, šokių salė, baseinas ir muziejus. Namuose galima žiūrėti tris televizijos kanalus, kurie „suteikia galimybę rinktis iš daugybės vaidybinių ir dokumentinių filmų, serialų, muilo operų, sporto ir žinių laidų“.

Tristanas da Kunja yra Didžiosios Britanijos užjūrio teritorija, šios šalies vyriausybė teikia salai finansinę paramą, ypač sveikatos apsaugos sektoriui. Sala yra ekonomiškai beveik nepriklausoma, o jos pagrindinis pajamų šaltinis – omarų žvejyba. Jie eksportuojami į Jungtines Amerikos Valstijas ir Japoniją.

Tad visiems, kuriuos šis pasiūlymas sudomino, belieka palinkėti sėkmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(45)
(3)
(42)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: