Permainos Europoje: jau greitai valstybių sienos nieko nebereikš?  (31)

Britų leiboristų atstovas ir Jungtinės Karalystės kancleris Johnas McDonellas tvirtina, jog valstybių sienos taps bereikšmėmis jau šio šimtmečio pabaigoje, pabrėždamas, kad jau dabar žmonės ignoruoja tokias ribas, rašo britų dienraštis „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

J.McDonnellas taip pat pridūrė, kad Jungtinė Karalystė turėtų aktyviau padėti Europos Sąjungai priimti daugiau nei milijoną ją užplūdusiu karo ir ekonominių migrantų.

Jau 2013 metais apie neišvengiamą valstybių sienų panaikinimą prabilęs J.McDonnellas pareiškė, kad „neišvengiamai sienas turėsie atverti ir mes“.

„Mes jau matome tai Europoje. Žmonių migracija visame pasaulyje reiškia, kad sienos greitai taps bereikšmės ir mes privalome tam pasiruošti ir paaiškinti, kodėl žmonės migruoja“, – teigė britų politikas.

Pasak jo, pagrindinės migracijos priežastys – skurdas, karai ir klimato kaita. „Tokiu atveju, mes galėsime su pasaulio tikrove, kuri rodo, kad žmonės nėra verčiami palikti savo gyvenamų vietų, bet judėjimas bus“, – darė išvadą politikas.

Paklaustas, ar tiki, kad galiausiai nebeliks jokios valstybių sienų kontrolės, jis teigė: „Manau, kad šio šimtmečio pabaigoje tai nutiks“. 

„Mes matome, kad iš Sirijos migruojantys žmonės jau jas ignoruoja“, – konstatavo J.McDonnellas.

Spėjama, kad nuo 2015 iki 2017 metų Europos Sąjungai teks priimti 4 milijonus migrantų.

Britų politikas pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė turėtų aktyviau prisidėti prie nuo karo bėgančių asmenų priėmimo proceso. „Manau, kad turėtume daryti daugiau, priimti tuos, kurie keliauja iš Sirijos“, – sakė jis. 

„Manau, kad turėtume bendradarbiauti su kitomis valstybėmis ir nešti atsakomybės naštą, nes pabėgėlių krizės akivaizdoje dauguma britų nori, kad mes padėtume tiems, kurie kenčia ir nestovėtume nuošaly, kai kažkas patiria sunkumus“, – dėstė J.McDonnellas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(13)
(4)

Komentarai (31)