Rimtas pavojaus signalas Europai: narkobaronai užkariauja Afriką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Valionis 2016-02-07 18:50
Tai legalizuokit narkotikus! Šalis gi mūsų, tai kodėl negalime užsiimti veikla kuri nieko neskriaudžia?! Aš renkuosi kokias medžiagas dėti į savo kūną, o ne valstybė! Totalitarizme gyvenat ir patys to nesuprantat. Valstybė nenori, kad tau būtų per daug gera, kad vartotum, pvz. heroiną, gal dar tingus pasidarysi, neduok dieve, ir nebebūsi tokia gera skruzdėlytė. Bet būtų atvirkščiai, kaip tik žmonės norėtų daugiau uždirbti, nes į rinką ateitų patrauklios prekės, ir būtų į naudą ekonomikai. Bet to niekada nebus. Kodėl? Ne dėl to, kad tu taip nusprendei, bet dėl to, kad taip nusprendė didysis brolis. O apie ką straipsny rašoma, tai aš sveikinu visus narko-gamintojus, baronus ir dealerius, nes jie tarnauja žmonėms. Hooray Africa!
wilkas 2016-02-07 19:29
Galvojau tik Klausimėlis kažkokiam debilų rezervate gali rasti tokių eksponatų... Mąstyk šiek tiek toliau už savo intymios zonos ribų. Jei heroinu nemokamai pavaišins tavo nepilnametę, pajamų neturinčią dukrą ar sesę, ar paskui parūpinsi joms kasdienę dozę, ar leisi pačioms eit uždarbiauti antkelius paskolinęs? O koks erelis iš tavo kiemo sužinojęs apie šią "patrauklią prekę" manai eis jai užsidirbt, ar verčiau pavogs tavo auto magę ar motinos rankinuką? Sveikatos tavo galvelei, gal kada pasveiks ir pradės truputį mąstyti.
Valionis 2016-02-07 21:33
@wilkas Prie ko čia imtymi zona? Heroinas, tavo žiniai, užmušą libido kol jį vartoji. Niekas nepilnamečių nevaišins, nes tai būtų griežtai baudžiamas nusikaltimas, ir tuo labiau ne'pimp'ins. Ar manau, kad dabar Olandijoj kas pimp'ina nepilnametes, ir jom "žole" atlygina (ne, nes ten prostitucija įteisinta)? Ar kad yra vagiliavimo epidemija ten, dėl žolės laisvo priėjimo? Nėra. Atvirkščiai, narkomanai vagia, nes jie neturi kito pasirinkimo, nes narkotikai dėl jų nelegalumo per daug brangūs ir paprastas žmogelis jų neįperka arba, nes jei rūkai marihuaną vietoj tabako, tave diskriminuoja darbo rinkoj (jei sužino). Dėl to Šveicarijoj ir Olandijoj ir yra įvesta nemokamo heroino narkomanams teikimo programa - kad nieks nevogtų magų. Tu turi įrodymų, kad narkotikų legalizavimas padidina nusikalstamumą? O gal visgi nelegalumas - padidina. Reikia tik pažvelgti į Meksiką, Lotynų Ameriką, kad ir Afriką, apie kuria čia rašoma, kad suprast kiek kraujo dėl šito užsispyrimo drausti praliejama. Be to, kodėl aš turiu kentėti, jei koks durnelis nuspręsti vogti dėl dozės ir pan.? Aš tik noriu turėti laisvę, už tai kad kiekvieną dieną šiai valstybei dirbu, ramiai, kokį savaitgalį, savo namuose pasivaišinti heroinu, kokainu ar psichodeliku kokiu, nieko neskriausdamas ir nedrebėti, kad mano duris tuoj išlauš ARAS. Jums downvote'riams gal padės atverti akiratį keli vaizdeliai: youtube.com/watch?v=ijbqwdOpiZY youtube.com/watch?v=nLsCC0LZxkY
sub 2016-02-08 16:50
Valionis ar tik nebūsi priklausomas? Kiek žmonių žinau, pažinojau vartojančių heroiną, juk striapsnyje kalba eina būtent apie "hera", tai dauguma jų degradavo, tie kurie nėjo reabilitacijos, tiems amen vienaip ar kitaip - atsakau. Sakai reikia legalizuoti. Kas iš to? Juk eina vogti ne tam, kad legalius pirkti narkotikus. Kas iš to, kad legalizuos, juk daugiau pajamų narkotikams negams, eis vėl vogti? Kam legalizuoti, tai kas naudos vistiek neatneš? legalizuokim geriau "žolę", aš už ir mielu noru mokėsiu akcizą, kad tik legaliai galėčiau įsigyti ir pirštais visi nebadytų seniai. Aš rūkau "žolę", to neslepiu nuo nieko, artimieji žino, kolegos žino, draugai žino. Kai kam nepatinka, kiti supranta, kiti pritaria. Bet dėl chemijos - tai tik viena nuomonė visų ką pažystu - tai brudas.
Valionis 2016-02-08 18:41
@sub Atsakymas paprastas - laivė. Laisvė vartoti ką pasirenki, pagrindinė priežastis. Aš libertarizmo šalininkas, man tai vertybė. Netgi jei legalizavimas pakenktų daugumai. Gal reiktų uždrausti ir persivalgymą, nes tai tikrai dažnesnė nesveikatos priežastis nei nelegalūs narkotikai? Aš nenoriu gyventi kur man aiškinta kaip gyventi, in a nanny state. Pats heroinas iš savęs nėra nuodingas (o marihuana, beje, nedaro paslaugų žmogaus plaučiams, visgi. Na, bet ne ant tiek kiek tabakas), bet jei nėra kokybės kontrolės, vartotojas kenčia, rizikuoja gyvybe. Narkomanas neturi būti nusikaltėlis. Yra žmonių kurie heroiną/opioidus vartoja tik savaitgaliais, ir turi normalų gyvenimą. Tai pat, jei legalizuotų, mažiau žmonių būtų kalėjime, būtų mažiau nusikalstamumo ir smurto tiekėjų šalyse. Kažkaip žmonės vartoja daktarų paskirtus opioidus ir nedegraduoja, taigi, degraduoti nėra neišvengiamybė, o jei ir nori žmogus degraduoti, tai reikia jam leisti.