Keistos išvaizdos benamis šuo sugraudino visą pasaulį (Video)  (0)

Šis trejų metų šuo yra grynaveislis vokiečių aviganis. Tačiau jis atrodo itin keistai dėl neįprasto apsigimimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią šio šunelio, vardu Quasimodo, išvaizdą lėmė labai retas apsigimimas, vadinamas trumpo stuburo sindromu. Manoma, kad visame pasaulyje yra vos trylika taip apsigimusių šunų.

Kaip rašoma Minesotos (JAV) gyvūnų prieglaudos „Secondhand Hounds“ interneto puslapyje, Quasimodo yra buvęs benamis šuo. Į prieglaudą jis pateko tiesiai iš gatvės.

Iš pradžių prieglaudos personalas baiminosi, kad šuns stuburas deformavosi, nes gyvūnasanksčiau gyveno labai ankštame narve. Bet vėliau paaiškėjo, kad trumpą stuburą šuo turi dėl apsigimimo.

Šunį kamuojantis sindromas lėmė tai, kad jo stuburo slanksteliai yra susitraukę, kai kurie – net suaugę tarpusavyje. Todėl visas stuburas yra gerokai mažesnis, nei turėtų būti.

Ir nors taip apsigimusio gyvūno galva paprastai būna normali, dėl negalios ji lieka įsprausta tarp pečių, tarsi šuo neturėtų kaklo.

Nepaisant to, kad šis šuo negali pasukti galvos, apsigimimas netrukdo Quasimodui judėti. Jis yra linksmas ir mielas šunelis: „Jis puikiausiai vaikšto ir tiksliai žino, kaip patogiai įsitaisyti ant kelių“, – pasakojo prieglaudos didelių veislių globos koordinatorė Sara Anderson naujienų puslapiui CNN.

Gyvūnų prieglauda sukūrė šuniuko „Facebook„ puslapį, kuriame aprašinėja jo gyvenimą prieglaudoje, pastangas jam surasti tikrus šeimininkus ir pagydyti jį tiek, kad šunelis galėtų gyventi kuo laimingesnį gyvenimą, nepaisant savo negalios. Šis puslapis jau turi beveik 50 tūkst. gerbėjų, o vaizdelius ir nuotraukas iš jo gyvenimo peržiūrėjo milijonai internautų visame pasaulyje.

Nors jokia operacija nepadės pagydyti jo trumpo stuburo, anot prieglaudos personalo, nepanašu, kad gyvūnas dėl to jaustų skausmus.

Vos šunelis bus apgydytas ir iškastruotas, prieglauda pradės jam ieškoti šeimininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (0)