Prabrangiausias masalas pasaulyje: prieš sužinant jo kainą geriau atsisėsti (Video)  (0)

Tai, kad žvejyba tikrai nėra pigus malonumas, patvirtins kiekvienas šia liga susirgęs ir meškerės iš rankų paleisti nebegalintis žmogus. Tačiau kartais sumos, kurias aistringi žvejai išleidžia dėl savo hobio, peržengia sunkiai suvokiamas ribas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas milijonas dolerių – tiek daugiausia buvo sumokėta už vieną spiningo masalą. Paviršinis spiningo masalas “MacDaddy’s Million Dollar Lure“ (liet. – Milijono dolerių vertės masalas) buvo pristatytas ir neįvardintam pirkėjui parduotas 2006-ųjų pasaulinėje žūklės reikmenų parodoje ICAST.

Kodėl amerikiečio žūklės reikmenų gamintojo Maco McBurney sukurtas masalas buvo toks brangus? Na, todėl, kad buvo pagamintas iš maždaug pusantro kilogramo 14 karatų aukso ir platinos, o jį puošė 100 karatų vertės deimantai ir rubinai.

Tačiau neapsigaukte – juvelyrų kompanijos „Uneek Fine Jewelry“ pagamintas masalas tikrai nėra skirtas tik pakabinti ant sienos. Jis buvo sukurtas taip, kad juo išties būtų įmanoma žvejoti. Negana to, juo buvo žvejojama!

Milijoną dolerių už šį tokių vandenynų žuvų kaip marlinai ar tunai žūklei skirtą masalą sumokėjęs pirkėjas jį paskolino vienai šių žuvų gaudymo varžybose dalyvavusiai komandai. Tiesa, prieš tai buvo sumokėta 30 tūkst. dolerių draudimo kompanijai.

Pagal draudimo sutarties sąlygas milijono dolerių vertės masalu buvo galima žvejoti ne ilgiau kaip 30 minučių, jis buvo pririštas prie 75 kilogramus išlaikančio valo ir 3,5 metro ilgio itin stipraus metalinio pavadėlio.

Milijoną dolerių prie valo pririšusi žvejų komanda visas šias sąlygas įgyvendino, tačiau per lemtingąjį pusvalandį kibimo taip ir nesulaukė.

Tačiau pagalbos sulaukė vėžiu sergantys vaikai, kuriems atiteko dalis iš milijono dolerių, gautų pardavus šį visų laikų brangiausią spiningo masalą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(13)
(13)
(0)

Komentarai (0)