Užfiksuotas naujas duomenų perdavimo spartos rekordas – 1 125 Gbit/s  (0)

Britų mokslininkai iš Londono universiteto koledžo (University College London) paskelbė apie naują duomenų perdavimo optiniais kabeliais spartos rekordą: eksperimento metu buvo viršyta 1 Tbit/s riba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai teigia, kad pažangios komercinės informacijos perdavimo sistemos naudoja optines technologijas, suteikiančias iki 100 Gbit/s pralaidumą vienam kanalui, o UCL mokslininkai projektuoja naujos kartos tinklo platformą, kuri viršys 1 Tbit/s spartą.

Eksperimento metu buvo surinkta optinio ryšio sistema su keliais informacijos perdavimo kanalais ir vienu imtuvu. Kanalai buvo sujungti į vieną „super kanalą“, o signalų kodavimui buvo taikomi specialūs algoritmai, panašūs į tuos, kurie naudojami bevieliuose tinkluose.

Visa tai leido pasiekti 1,125 Tbit/s duomenų perdavimo spartą, kuri yra apie 50 tūkst. kartų didesnė nei vidutinis Jungtinėje Karalystėje abonentams siūlomų plačiajuosčio interneto prieigos kanalų pralaidumas. Tikimasi, kad šis pasiekimas ilgainiui nulems daug pažangesnių ryšių sistemų atsiradimą, kurios lengvai susidoros su nuolat didėjančia interneto kanalų apkrova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)