Sumanu: kaip gali pasitarnauti šiukšlės? (Foto)  (0)

Kiekvieną dieną žmonės planetoje išmeta šiukšlių maždaug tiek, kiek sveria milijonas dramblių. Jei situacija nepasikeis, iki 2050-ųjų plastikinės atliekos vandenyne sudarys didesnę masę nei žuvys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena geriausiai šiukšlių problemą sprendžiančių valstybių yra Belgija. Ji perdirba net 80 proc. visų pramoninių pakuočių. Nuo jų mažai atsilieka ir Vokietija.

Atliekos šiandien ypač domina daugelį menininkų. Daugelis jų yra neabejingi aplinkosaugai. Kaip ir vokiečių kūrėja Ha Schult, kuri išpuošė Europos pakrantėse surinktomis ir perdirbtomis šiukšlėmis tariamus viešbučius Madride ir Romoje.

 

Belgų menininkas ir dizaineris Charlesas Kaisinas sulaukė didelio dėmesio, „užveisęs“ Briuselio centre ekologinį mišką iš 5000 medinių pakuočių. Ši instaliacija patraukė viso pasaulio dėmesį.

O štai belgų fotografas Paulas Bulteelas visą naują savo fotoalbumą „Cycle & Recycle“ skyrė atliekoms.

Menininkas apsilankė pusšimtyje Europos vietovių, tarp jų – Liuksemburgo, Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos atliekų perdirbimo fabrikuose, fiksuodamas, kas nutinka mūsų išmetamiems daiktams.

Ir jo nuotraukos tikrai ne bjaurios – tai gražūs, spalvingi kadrai, kuriuos žiūrinėti malonu. Jie tarsi simbolizuoja chaoso virsmą tvarka.

Daugiau jo albumo nuotraukų galite rasti čia.

Japonų menininkė Hiroshi Fuji panaudojo savo instaliacijai 100 tūkst. išmestų žaisliukų, kuriuos visoje šalyje per 13 metų surinko įvairios socialinės grupės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai (0)