Kas nutinka, kai žmogus valgo tik bulves? (Video)  (9)

Dažniausiai bulvės laikomos mažai naudingų medžiagų turinčiu ar net tukinančiu maisto produktu. Tačiau kiek daugiau nei prieš mėnesį, australas Andrew Tayloras ryžosi pradėti mesti svorį į savo maisto racioną įtraukdamas tik bulves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

36-erių metų vyras savanoriškai nusprendė laikytis vien tik bulvių dietos, siekdamas numesti svorio ir nė nesitikėjo, jog taip greitai sulauks teigiamų rezultatų, rašo dailymail.co.uk.

Per pirmąjį mėnesį Andrew pavyko atsikratyti 10 kilogramų, padaugėjo energijos ir sumažėjo rizika susirgti cukriniu diabetu ir kitomis ligomis. Tačiau kasdien Andrew meniu vis toks pat – bulvės pusryčiams, bulvės pietums ir bulvės vakarienei. Tokios dietos vyras ėmėsi, iškart po Naujų metų, kuomet atsistojęs ant svarstyklių jis išvydo savo paties svorio rekordą – 151 kilogramą.

„Kai turi priklausomybę nuo narkotikų ar alkoholio, vienintelis būdas išgyti – atsisakyti jų, tačiau tu negali to paties padaryti su maistu. Todėl nusprendžiau, kad galiu apsiriboti tik vienu maisto produktu“, – kaip kilo tokia netradicinė mitybos idėja pasakoja Andrew.

Pradžioje vyras buvo nusprendęs šios dietos laikytis tik mėnesį, tačiau pamatęs teigiamus rezultatus jis ją pratęsė metams. Anot jo, jis jaučiasi daug geriau ir išskiria svarbiausią šios dietos taisyklę – niekur nenaudoti aliejaus. Vyras bulves apdoroja įvairiai: kepa, verda, trina...

Per dieną, suvalgius apie 3 kg bulvių, gaunama truputį daugiau nei 2000 kalorijų, o tai yra pakankamas kiekis žmogui, norinčiam numesti svorio. Tačiau tokį vyro žingsnį mitybos specialistai vadina nepavyzdiniu. Anot jų, Andrew alina savo organizmą, jam trūksta vitaminų ir kitų maistinių medžiagų.

Nors bulvės yra puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis, tačiau laikantis tokios dietos gali pritrūkti baltymų. Todėl norint griebtis tokios dietos, būtina pasitarti su mitybos specialistu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(24)
(21)
(3)

Komentarai (9)