Lyg iš kitos planetos – keisčiausios pasaulio žuvys (Video)  (0)

Gražios, egzotiškos, ypatingos – visi šie apibūdinimai telpa žvejo akyse, kai jis išdidžiai laiko savo ką tik sugautą laimikį. Tačiau egzistuoja ir tokių žuvų, dėl kurių keistumo nesiginčija nei vienas meškeriotojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgapelekė lūpažuvė

Tik pažiūrėkite į tą veidelį! Ilgapelekė lūpažuvė yra spalvingas lūpažuvių šeimos narys, turintis šiek tiek neįprastą pailgą snukį, puikiai pritaikytą vėžiagyvių paieškai jūros dugne.

Šios žuvies keistumai toli gražu nesibaigia vien egzotiška išvaizda, tai – vienas tų retų gyvūnų, per savo gyvenimą pakeičiančių net lytį. Ilgapelekė lūpažuvė gimsta moteriškos lyties, o po maždaug trejų metų virsta patinėliu.

Šias žuvis galima aptikti Floridoje ir Pietų Atlante, jos gali pasiekti net 90 cm ilgį ir sverti apie 11 kg.

Žuvis – lašas

Dar keisčiau atrodančios žuvies greičiausiai nerastumėte visame vandenyne. Žuvis – lašas dažniausiai aptinkama Australijos pakrantėse ir Tasmanijoje. Šis laimikis atrodo visai kaip vaikų pamėgtas desertas želė.

Žuvis – lašas neturi net plaukmenų, būdingų įprastoms žuvims. Vis dėlto, judėti ji gali tiesiog pasiduodama galingai vandenyno srovei ir pasiekdama įspūdingą beveik 800 metrų gylį.

Želatinos gabalėlį primenanti žuvis – lašas anaiptol nėra žvejų trokštamas laimikis, tačiau neretai šios žuvys į žvejų rankas patenka visai netyčia.

Irklanosis

Irklanosio snukis ir galva greičiausiai bent kartą tikrai pasirodo kiekvieno vaiko košmaruose, tačiau neverta jaudintis, nepaisant milžiniškos grobuoniškos burnos, irklanosis maitinasi tik zooplanktonu.

Jų prailginta nosis gali aptikti silpnus elektrinius impulsus, kurie padeda ieškoti maisto.

Amerikinis irklanosis – viena didžiausių Šiaurės Amerikos gėlųjų vandenų žuvų, galinti išaugti net iki 1,5 metro ir sverti daugiau nei 45 kg. Jis gana dažnai sutinkama žuvis Šiaurės ir Centrinės Amerikos upėse.

Tiesa, žūklės varžybose ši žuvis išsiskiria tuo, kad jos visai nejaudina meškerės ir masalo žaidimai, irklanosius galima sugauti tik žvejojant žeberklu arba strėlėmis.

Paprastoji mėnulžuvė

Šios keistai atrodančios žuvys laikomos pačiomis sunkiausiomis pasaulyje kaulinėmis žuvimis. Jos gali išaugti net iki 900 kg svorio.

Tiesa, iš kitų žuvų mėnulžuves labiausiai išskiria jų forma. Jos kūnas atrodo lyg suplotas, ovalios formos, jei žiūri į šią žuvį iš šono, ir plonas kaip popieriaus lapas, žiūrint iš priekio.

Mėnulžuves galima aptikti beveik visuose pasaulio vandenynuose, kur vyrauja tropinis klimatas.

Misisipinė kaimanžuvė

Ši žuvis atrodo taip, lyg būtų išnirusi tiesiai iš priešistorinių vandenų. Tai – populiarus žvejybos trofėjus Centrinės ir Pietų Amerikos žvejams.

Kaimanžuvės gali išaugti iki 2,5 m ilgio ir sverti daugiau nei 130 kg. Šias žuvis meškeriotojai vertina dėl jų kovingumo, kaimanžuvės padovanoja iš tiesų nepaprastų akimirkų, kad ir kaip jas gaudytumėte.

Kaimanžuvės pavadinimas neveltui siejasi su kaimanu, šių žuvų burna ir aštrūs dantys tikrai primena didžiulę reptiliją. Jos pasižymi ypač didele ištverme ir gali išgyventi net 2 valandas ištrauktos iš vandens, o jų mėsa Amerikoje laikoma tikrų tikriausiu delikatesu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(7)
(13)

Komentarai (0)