Kaip iš tikro užkariausime Marsą ir Mėnulį: teks kurti naują kosminę stotį  (0)

Kompanija Lockheed Martin NASA užsakymu jau kurį laiką kuria planus, kaip galėtų atrodyti ilgalaikio darbo kosminė stotis orbitoje aplink Mėnulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį rugpjūtį turėtų būti paskelbti studijos rezultatai; kol kas koncentruojamasi į idėją sukurti stotį, kurioje astronautai galėtų dirbti iki 30 dienų pamainomis, o tarp pamainų stotis galėtų egzistuoti ir be įgulos.

Ištemptoje orbitoje aplink Mėnulį tokia stotis galėtų skrajoti tūkstančius metų be korekcijų, tad jos išlaikymas erdvėje nebūtų problema. Pagrindinė problema – apsauga nuo Saulės vėjo. Tokioje stotyje astronautai galėtų ruoštis misijoms į Marsą bei valdyti Mėnulio paviršių tyrinėjančius robotus.

Kada nors kolonijų bus ir Mėnulyje. Kaip jos turėtų atrodyti? Tai – ne vien inžinerinis klausimas; svarbus ir psichologinis aspektas. Apie tai, kaip sukurti kosmines gyvenvietes, kuriose gyventi būtų ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai įmanoma ar net malonu, rašo tarpdisciplininių kosmoso tyrimų studijų studentas, tarpdisciplininių kosmoso tyrimų idėjų kalvės Metaplaneta kūrėjas Tomoya Mori.

Taip pat vasarį įvyko Baltųjų rūmų organizuotas mokslininkų ir kūrėjų fantastų susitikimas, skirtas kosmoso kolonizavimo idėjoms aptarti. Susitikimo tikslas – leisti mokslo ir fantastikos atstovams pasidalinti idėjomis apie kosmoso tyrimus, kolonizavimą bei gyvenimą kosmose, kad ateityje šios idėjos galėtų skintis kelią į mūsų gyvenimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai (0)