Nuvertinta medžiaga, kuri gali labai pasitarnauti namuose  (4)

Silicio dioksidas, dar vadinamas silikageliu, yra cheminė medžiaga, kurią galima rasti daugelyje naujų perkamų daiktų – batuose, rankinėse, kuprinėse, daugelyje pakavimui skirtų dėžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios medžiagos pripildyti pakeliai dažniausiai iškart keliauja į šiukšlių dėžę, kaip visai nereikalingas ir pasitarnauti negalintis daiktas. Tačiau „Businessinsider.com“ į šią medžiagą siūlo pažvelgti darkart, netgi skatina pradėti naudoti.

Silicio dioksidas turi savybę džiovinti viską, kas tik yra aplink jį. Tiesa, daug kam įvairiaspalviai maišeliai, kupini baltų granulių, kelia įtarimą – esą jos gali būti radioaktyvios ar nuodingos. Iškart bandome nuraminti – taip nėra. Vienintelis dalykas, ko su šia medžiaga negalima daryti, – valgyti, taigi ją patartina laikyti kuo atokiau nuo vaikų.

Įmestas į sporto salės krepšį, šis pakelis saugos jį nuo bakterijų populiacijos augimo ir pelėsių atsiradimo. Jei šių krepšelių prikaupsite pakankamai, jie gali išgelbėti ir sudrėkusį telefono aparatą.

„Businessinsider.com“ tvirtina, kad drėgmę ši medžiaga sugeria daug geriau nei ryžiai. Į dėžes, kuriose laikote savo senas nuotraukas ar jų albumus, taip pat verta įdėti keletą šių pakelių. Jie apsaugos jūsų „atsiminimus“ nuo drėgmės ir padės nuotraukas ilgiau išlaikyti ryškias, jos neturėtų sulipti.

Automobilyje šie maišeliai taip pat gali praversti, norint, kad nerasotų automobilio langai: silikagelio pakelius reikia laikyti prie automobilio langų. Tai padarę, kitą rytą nevargsite su rasojančiais langais. Šie krepšeliai gali išgelbėti ir tada, kai yra sugedusi automobilio kondicionavimo sistema.

Vonioje ši medžiaga gali prailginti skutimosi peiliukų gyvenimo laiką: keletą pakelių įmetus į sandarią dėžutę ir joje laikant skutimosi peiliuką, šis surūdis lėčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(46)
(4)
(42)

Komentarai (4)