Būna ir taip: Kanados valstija kas mėnesį visiems gyventojams dalins pinigus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2016-03-09 16:40
@Shimelis, apsimoka investuot i robotizacija (technologijas bendrai) ir dalint dotacijas atleistiems, nes robotizacijos atnestas nasumas stipriai "offsetina" bet kokias dotacijas. @Immortal (ir kitiems) sorry uz rasybos ir gramatikos klaidas..
Shinigami 2016-03-09 17:29
Bet tik tie kurie norėjo dirbti arba norėjo daugiau nei gali sau leisti iš dotacijų. Visi kiti metė darbus ir pradėjo linksmintis. Automatizacija gerai, bet kol pasieksim 100% automatizacija praeis dar labai daug laiko. Nes jei tokia automatizacija pavyktu pasiekti tai butu tas pats kas turėti medį ant kurio auga pinigai. Čia yra tik viena problema kol pasieksim 100% automatizacija. Iki to laiko žmonės turės persikvalifikuoti į intelektinį darbą. O čia yra labai daug žmonių kurie nesugeba dirbti galva. Todėl arba juos reiks išlaikyti arba jie sukels karą. Nes kitaip neturės kaip išgyventi iki 100% automatizacijos.
elcucuy 2016-03-09 19:20
čia kaip tik pamastimai kodėl apsimoka duoti pinigus nieko neveikiantiems: http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/201 ... talo/55293 Kai kurie žmonės niekada nedirbs arba dirbs prastai ir to nepakeisi. Suteikdamas tokiems žmonėms galimybę orei gyventi, sumažinsime nusikalstamumą ir patiems dirbantiesems malonesnę terpę gyventi. Robotizacija neišvengiama - viskas bus vis labiau automatizuojama ir tam tikrų specialybių tiesiog nebereikės. Aišku reikės kas ta visą techniką prižiūri, tačiau ne visi žmonės net tokiam darbui bus tinkami - visada bus žemesnio intelekto žmonių, kurie tik primityviems ir paprastiems darbams tinkami - kur juos dėti?
progformer 2016-03-09 19:45
Siaip yra geras video automatizacijos tema, siulau paziuret
valdysimus 2016-03-09 21:43
Kol ta robitizacija ivyks - Pasaulis, visuomene ir visa kita bus smarkiai pasikeite ir turesim kitu rupesciu. Ne mums dabar spresti ju problemas. O del tu dalinamu ismoku tai ... Tam turi pribresti pati salies visuomene, jos samoningumas. Duok musu bicui ta 100€ tai bus kaip i bala, ir tokiu musuose gal dauguma. A kitur gal zmogus gali rinktis kita, maziau apmokama bet megiama darba, nebijoti uzsiimti megiama veikla aruzsiimti bizniu. Gali daugiau rinktis ir rizikuoti kai pragyvenimas uztikrintas. Ir dar. Manau tada kila perkamoji galia ir pilietis gali rinktis ne vien tik kinietiska chlama ir geresnius produktus ...
Šinšilas 2016-03-09 22:01
Pateikei biškį ne tokią aktualią nuorodą, Žinių radijuje buvo įdomesnė diskusija konkrečiai apie šitą pinigų dalinimą visiems dykai http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/201 ... imas/54600 Nuo Naujųjų metų kiekvienas Nyderlandų Utrechto savivaldybės gyventojas kas mėnesį jau gauna po 900 eurų. Tas pats svarstoma padaryti Suomijoje ir Šveicarijoje. Pokalbį siūlau klausyti nuo 25 minutės, kada pradeda kalbėti ekonomistas R. Kuodis. Labai įdomiai paaiškina, kokias problemas sprendžia šis pinigų dalinimas ir tai tikrai ne robotizacija ir darbo vietų mažėjimas. Dar jis užsimena apie Europos ir JAV aukso amžių, kai bedarbystės procentas buvo 2-3% ir paaiškina kodėl tas aukso amžius baigėsi. Pravartu paklausyti liberalams. Po Kuodžio kalbėjęs Laisvos rinkos instituto „ekspertas“ irgi neprieštarauja pinigų dalinimui, beje, jis pasako kokią išmoką galėtų sau leisti Lietuva - tai būtų 130€ kas mėnesį kiekvienam Lietuvos gyventojui, nes tokiu biudžetu dabar disponuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
immortallt 2016-03-10 08:31
O aš visgi siūlyčiau, kad sulaukus 18 metų ir baigus mokyklą, kiekvienas turėtų būt išsiunčiamas į laukinę gamtą, kur nebūtų jokios civilizacijos bent 100km atstumu. Įduodi gertuvę ir vandens bei palieki pačiam išsigelbėti, arba atskrendi po 2 savaičių, jei dar bus gyvas. Tada žmonės išmoktų vertinti lengvą gyvenimą civilizacijoje ir kiek daug visko gauname nemokamai, kas už visuomenės ribų yra nepasiekiama. P.S. taip, reikės naudotis kokios kitos šalies paslaugomis, nes Lietuvoje nė 15km spindulio nėra, kur nebūtų jokios civilizacijos. P.S.S. tai daugiau hipotetinė situacija, nei mano rimtas pasiūlymas. Kas dėl Kuodžio, esu buvęs poroje diskusijų, kur jis reiškėsi, tai jis net neskiria mažos atviros ekonomikos ir uždaros didelės ekonomikos. Dvejoju, ar tinkamai gali vertinti situaciją. Kas dėl 130€, tai čia ir pensijas nurėžiam ir išdalinam darbingo amžiaus žmonėms? Panaikinam motinystės išmokas, invalidumą ir t.t.? Tai gal geriau visai nerenkam SoDros mokesčio ir dar labiau paskatinam norą dirbti?
Vytax 2016-03-10 17:36
Pats išlysk iš auksinio narvelio. O kai išlysi pamatysi, kad 15-20% mūsų gyventojų nuolat ir ne savo noru gyvena toje beveik laukinėje gamtoje. T.y. provincijoje kuri vis dar užstrigusi gal praėjusio amžiaus viduryje. Tai žmonės kurie naudojasi lauko tualetais, rankomis iškastais šuliniais. Tai žmonės kurie patys malkas kerta miške, patys jas vežasi, pjaustosi ir skaldosi. ( Nors dabar 21a. pilna miškavežių, automatinių biokuro katilų ir t.t.). Tai žmonės kurie patys daržuose, soduose augina daržoves, ir vaisius, jas kauptukais ravi ir laisto paprasčiausiais laistytuvais. (Nors dabar 21a. pilna modernių padargų, laistymų sistemų ir t.t.). Tai žmonės kurie patys laiko po keletą gyvulių ir labai primityviomis priemonėmis juos prižiūri, tam, kad gautų mėsos, pieno ar kiaušinių. (Nors dabar 21a. fermos jau pilnai robotizuotos). Sakot čia tik kaimo bruožas. Nieko panašaus, masė miestiečių šitaip irgi „prisiduria“ prie savo vargano atlygimo. Kas sodyboje keletą avilių turi, kas kolektyviniame sode daržovių užsiaugina, kas giminaičio iš kaimo užaugintą kiaulę pasiskerdžia. Taigi mūsų visuomenė nejuda link didesnės urbanizacijos, nejuda link didesnės civilizacijos. Viskas vyksta priešingai. Ten kur buvo kaimas, dabar tėra vienkiemis. Ten kur buvo miestelis, dabar jau tėra kaimas. Ten kur buvo nedidelis miestas, ten greitai liks tik miestelis. Na lieka tik sostinė Vilnius, bet gyventojų skaičiumi jis neauga.