Bauginantys lietuvių emigracijos skaičiai: netekome Marijampolės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Marius.brn 2016-03-25 00:03
Dėl minimumo paskubėjau, never mind. Bet kaip sakiau, mes neišleidžiam daugiausiai, padalink ant gyventojų skaičiaus ir pamatysi kaip estija stipriai pirmaus išlaidose kariuomenei. Ir jei nesugebam net įgyvendinti nusistatytų rodiklių, tai man rodos problema ne karinėse išlaiduose, o apskritai ekonomikoje. Čia tarsi sakyti, sveriu per daug, todėl nusipjausiu kokią koją ir sprendimas yra. Mes net nesugebame įvykdyti ką pasižadėjome, ką dar mažinti? Apskritai šnekant 1,5% biudžeto nuo BVP gynybai yra niekas. Šiaurės korėja išleidžia 20,5% nuo BVP. Ką lygini, vaikeli?
Xdmin 2016-03-25 11:27
Nepergyvenk, statistika vis gereja. Kuo daugiau emigrantu, tuo geresnis gausis gyventoju/armijos santykis, nieko daryti net nereikia. Ar tau atrodo normalu lyginti kieki o ne kokybe? Ta prasme, kas geriau, ar ~3 milijonus varguoliu ar milijonas ar kiek ten tu estu kurie uzdirba tiek pat kiek tie musu 3 milijonai? Kaip galvoji, kuriam salies gyventojui mazesne nasta islaikyti ta pati kieki kareiviu?
Marius.brn 2016-03-25 12:49
Dar reikės pasistengti, kad pasiekti estiją karinėm išlaidom. Tai kad, varai savo dainelę, vartydamas faktus kaip patinka, o ne taip kaip yra. Neišlaidaujam daugiausiai pabaltyje, iki Š. korėjos toli kaip iki mėnulio. Tai ką su tavim diskutuoti daugiau? Jei tau atrodo, kad panaikinus kariuomenę (1,5% BVP) visos bėdos išsispręs, tai regis ir matematiką tau reikia pradėti ir apskritai skaityti. Jei tie trys milijonai nesugeba užsidirbti, o tas milijonas sugeba, tai dar sykių pasakysiu - problema ne seime, o žmonėse, kurie galvoja, kad 1,5% perskirstyto BVP magiškai pakeistų jų gyvenimą. Tu manai, kad tavo dalis lovyje per maža ir aiškiniesi dėl menkų 1,5% lovio, o aš šneku, kad problema yra, kad žmonės neneša pakankamai indėlio į tą lovį, kad visi būtų patenkinti ir paėdę.
Xdmin 2016-03-25 13:56
1. Tai tu cia vartai be skaiciu, tarp LT LV ir EE, mes isleidziame daugiausiai kariniui biudzetui. 2. Procentas po procento ir desimti sudaro. Mokytojai streikavo del kiek? 0,1%? 3. Nesurenkam pinigu, tai ka siulai, gal dar pakelkim mokescius? Ir isvis, pries ka jus cia gintis norite as nesuprantu, didelis priesas pasoneje, nu ir kas? Ne mums gintis pries tokio dydzio valstybes, net neverta stengtis, nes tik smunkame dar zemiau. Yra 3 variantai: 1. Musu niekas nepuola (realiausias) 2. Mus puola ir mums padeda NATO, bet musu jau vistiek gyvu nera. 3. Mus puola ir niekas mums nepadeda. Dabar su savo super biudzetu, kad ir 50% skirtume karo reikmems, mes vistiek nepasipriesinsim, tiesiog ne tas lygis. Eik pazaisk strateginius zaidimus, koki Travian, ir uzpulk kazka is top 10, suprasi koks "didelis" esi.
Marius.brn 2016-03-25 14:19
1. Lenkai išleidžia daugiau, Rusai išleidžia daugiau, Baltarusiai išleidžia daugiau, bet dėl jų tu nedejuoji, kodėl lyginti tik su LV, EST? Tai yra visai nelogiškas lygininimas. Kariuomenės dydis turi priklausyti nuo populiacijos dydžio, o ne vieneto, kaip valstybės. Nei lietuva, nei latvija, nei estija, nei lenkija, nei baltarusija nėra vienodo dydžio. 2. Švietimui išlaidos yra apie 6% lietuvos BVP. Tai žymiai daugiau, nei kariuomenei. (nors manau, kad tai yra per mažai, o tu esi geras pavyzdys, kad tikrai reikia didinti dalį švietimui ) 3. Gal prisidėk kurdamas, dirbdamas, investuodamas į lietuvos ekonomiką? O toliau, gali kalbėtis su savimi. Aš tau duodu realius skaičius. O tu jų nematai. Gal į kariuomenę pašaukė, kad taip verki?
Simplicity 2016-03-25 14:30
Senokai nesilankiau, bet ne kažkas per tiek laiko ir tepasikeitė- elfai ir toliau savo propagandą stumia, kitaip manančius juodai minusuoja ne dėl turinio, o dėl asmeninių antipatijų. Ir visa tai vadinama "diskusijomis". Jau į estus ir kitas sovietinio bloko šalis nesilygiuojama, nes jų pragyvenimo lygis aukštesnis. Dabar lygiuojamasi į kitą Baltijos šalį- Šiaurės Korėją. Pseudopatriotas aplinkinius kaltina, kad tie skaičiuot nemoka, bet pats pagimdo tokį minties perlą: "Apskritai šnekant gynybai yra niekas". Čia kaip pasakyti "1.5% litro nuo kilogramo vinių"- kažkoks labai įdomus absurdiškas išvestinis skaičius. Tęsdamas toliau aiškina, kad iš KAM atimtas 1,5% (šįkart- nuo BVP) valstybei naudos neduos, bet nesugeba pasiskaičiuoti, kad 1,5% nuo BVP yra apie 540 milijonų eurų (arba ~7% 2016 m. suplanuoto biudžeto). Panašiai tiek, kartu sudėjus, šiais metais bus skirta kultūrai, aplinkos apsaugai, būstui ir komunaliniam ūkiui (miestų ir gyvenviečių tvarkymui, apšvietimui, infrastruktūros priežiūrai). Bergždžias reikalas, bet gi vatinių galvų darbas ir yra kuo garsiau bliaut, karts nuo karto pažiūrint į galvas iš televizoriaus, kurios pasako ką bliaut. Linkiu gražių švenčių ir valgyti daugiau kiaušinių, nes baltymai gerina smegenų veiklą. p.s. Aš nesakau, kad krašto apsaugai nereikia skirti lėšų. Reikia, tačiau tai turi būti daroma pamatuotai, o ne taip kaip šiandien- tenorint be muilo sulįsti amerikiečiams į vieną vietą. Ar skirsim 1.1%, ar net visus 3%, bet nuo "pikto neprognozuojamo kaimyno, kuris tuoj, tuoj puls" mūsų tai neapsaugos ir nereikia kreipt dėmesio į kažkokių amerikiečių karo pramonės atstovų gąsdinimus. Jų toks darbas- bananų kraštams iškišti karo pramonės žaislus ir taip užsidirbti riebius bonusus. Beje, kokių tikslų vedinas, Putinas turėtų užpulti kurią nors iš Baltijos šalių ir taip įsivelti į karą su NATO ir ES? Norėdamas sukelti Pirmąjį branduolinį karą ar prarasti didžiąją dalį eksporto rinkų?
Marius.brn 2016-03-25 18:16
Tai, jei turi geresnių šaltinių palyginimui, esi laukiamas, be demagogijų apie vinis ir nenukrypstant, nuo pagrindinės temos. O matuoti, kiek yra tikslinga skirti kariuomenei, paliksiu spręsti tau. Nes vėlgi, jeigu pasiskaitysi įdėmiai, aš šnekėjau, kad ne išlaidos kariuomenei yra pagrindinė valstybės problema (Apie ką dievagojasi Xdmin). O žmonių, kurie tikisi, kad kaip socialistiniams laikais numestas duonos kepalas yra sprendimas, tai vat čia yra problema. Nes randasi valstybių su daug didesnėm išlaidom kariuomenei ir su aukštesniu pragyvenimo lygiu ir pasirodo abu dalykai suderinami. Reali bėda yra prasta ekonominė padėtis, o tu irgi šneki, kad mes turėtume perskirstyti varganą biudžetą, vietoj to, kad būtų daroma kažkas, kad jis būtų ne toks varganas. O diskutuoti, kad kažkas kažką puls, tai mažų mažiausiai juokinga. Užduok tą patį klausimą su bet kurios kitos valstybės pavadinimu ir turėsi daug užsiėmimo, nereikės net T.lt forumo. Neatsižvelgiant į tai kas ką puls, visados reikia turėti profesionalius žmones, kurie gali atlikti įvairias karines, vidaus drausmės ir kt. operacijas. Tokių diskusijų, bent jau aš vengiu šiandien, nes nematau reikalo būrimams iš arbatos tirščių, bet visados sakau, kad norint taikos, reikia ruoštis karui. O diskusijas apie asmenines ideologijas, manau palikime nuošalyje.