Per artimiausius 20 metų žmonėms sekso nebereikės visiškai  (5)

Standfordo universiteto (JAV) mokslininkai tvirtina, kad jau nebe už kalnų tie laikai, kai sekso nereikės. Bent jau ne tam, kad žmonės pratęstų giminę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV mokslininkai priėjo prie išvados, kad žmonija yra ant didelių pokyčių slenksčio. Jų teigimu, naujos gyvybės pradėjimo mechanizmas gali pasikeisti jau labai greitai.

Atrodytų, teiginys, jog libido yra pagrindinis gyvybės evoliucijos Žemėje variklis, nenuginčijamas. Juk lytiniu keliu dauginasi beveik visi gyvi padarai. Vis dėlto mokslininkai tvirtina, kad sekso paskirtis keisis, jis bus reikalingas tik malonumams.

Specialistų teigimu, per artimiausius 20 metų žmonės turės galimybę išsirinkti sau sveikiausią embrioną. Taip pat ir būsimo kūdikio veido bruožus, akių spalvą. Tai bus įmanoma mokslininkams iš odos ląstelių sukūrus kiaušialąstę, kuri bus apvaisinama vyro sėklos pavyzdžiu.

Tokiu būdu atsiras „vaikų dizaino“ mokslinė sritis. Ir nors dabar tai atrodo lyg fantastinio filmo siužetas, mokslininkai neabejoja, kad netolimoje ateityje augs sumodeliuoti, po griežtų genetinių atrankų pradėti vaikai, turintys dirbtinai idealizuotų bruožų. Šio proceso pradžia jau padaryta – sėkmingas kamieninių ląstelių naudojimas, medicinoje kuriantis stebuklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(50)
(-25)

Komentarai (5)