Marse užfiksuotas paslaptingas „dulkių velnias“ (Video)  (2)

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA Marse tęsia kosminę misiją „Opportunity“. Sukurtas marsaeigis centimetras po centimetro keliauja po Raudonosios planetos paviršių ir fiksuoja jo vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį kartą į „Opportunity“ objektyvą papuolė ir paslaptingas objektas. Per 4 tūkstančius Marso dienų, kurias marsaeigis praleido svetimoje planetoje, tai yra antras toks atvejis. Paskutinį kartą tokį reiškinį buvo pavykę užfiksuoti 2012 metais.

Tačiau mokslininkai ramina, kad tai nėra vaiduoklis ar kažkoks mistinis darinys. Kaip rašoma NASA pranešime, tai tėra dulkių stulpas, dar vadinamas „dulkių velniu“. Jis atsirado dėl nevienodai įkaitusio planetos paviršiaus. Iš pažiūros jis atrodo, kaip tornadas, kuris Žemėje susiformuoja atvirose sausumos vietovėse. Tiesa, Marse atviro reljefo teritorijose tokie dariniai gali būti nepalyginamai galingesni.

Plynoje Marso žemėje šis marsaeigio „Opportunity“ netikėtai užfiksuotas objektas atrodo išties netikėtai. Belieka Raudonosios planetos paviršiumi judančiam robotukui palinkėti sėkmės aplenkiant visas kliūtis, tame tarpe ir „dulkių velnius“.


 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(20)
(8)
(12)

Komentarai (2)