Ypatingai retas įvykis: kūdikio gimimas amniono maišelyje (Video)  ()

Kartais, gandrui pristatant „siuntinius“ iškyla nesklandumų, mat jis pamiršta nuimti pakuotę. Kas tuomet nutinka? Į šį klausimą geriausiai atsako jaudinantis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip kūdikis pasaulį išvysta dar būdamas amniono maišelyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuotą medžiagą į socialinį tinklą „Facebook“ įkėlė Jasmine Perez. Jame vykdoma kūdikio išlaisvinimo operacija iš jo mamos gimdoje neplyšusio membraninio apvalkalo, kuris supa vaiką 9 nėštumo mėnesius.

Šis skysčio pripildytas maišelis išsivysto nėščios moters įsčiose. Jame dar negimęs vaisius „gyvena“ ir auga. Amniono maišelis yra sudarytas iš dviejų membranų, žinomų kaip amnionas ir chorionas. Jos abi padeda kūdikiui palaikyti reikiamą temperatūrą, jį sudrėkinti ir sušvelninti trintį gimdoje.

Paprastai amniono maišelis plyšta, kai moteriai prasideda gimdymo procesas ir išteka vandenys. Vis dėlto, pasitaiko atvejų (mažiau nei vienas iš 80 tūkst. gimdymų), kai maišelis neplyšta ir kūdikis lieka jame iki pasišalinimo iš motinos įsčių.

Kai tai atsitinka, gydytojai ar akušerės turi prakirpti membraną, kad vaikas galėtų išsilaisvinti. Šį procesą galite pasižiūrėti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

Kartais dalis maišelio lieka pritvirtinusi prie kūdikio galvos ar veido. Dažniausiai aplink ausis. Tai nesukelia jokio pavojaus naujagimiui, tačiau iš medikų pareikalauja ypatingo atsargumo jį šalinant.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(4)
(14)

Komentarai ()