Parduotuvė, kokios dar nematėte: už obuolį – 21 doleris (Foto)  (3)

Tokijuje yra parduotuvė, kuri prekiauja tobulos formos ir puikaus skonio vaisiais. Būtent dėl to šioje parduotuvėje parduodami vaisiai yra itin brangūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parduotuvė „Sembikiya“ atsidarė 1834 metais, tuomet tai buvo pigių maisto prekių parduotuvė. Beje, nuo pat jos įkūrimo parduotuvę valdo ta pati japonų šeima.

Tačiau antros kartos savininko žmona sumanė, kad parduotuvė galėtų atnešti ir daugiau pelno.

 

Iš tiesų tai nėra vaisių parduotuvė – ji laikoma dovanų parduotuve, mat 80–90 procentų nuperkamų vaisių yra padovanojami. Japonijoje brangių ir egzotinių vaisių dovanojimas ypatingomis progomis yra tradicija.

Štai „Sekai-ichi“ (liet. geriausi pasaulyje) obuoliai kainuoja 21 dolerį už vienetą. Vienas kubo formos arbūzas kainuoja 212 dolerių, o pakuotė, kurioje yra 12 braškių, atsieis 69 dolerius.

Kartą vienas melionas aukcione buvo parduotas net už 23,5 tūkst. dolerių! Šie melionai yra auginami šiltnamiuose, kuriuose sukuriamas tobulas klimatas, jiems taip pat uždedamos „kepurės“, kad neperkaistų saulėje.

Ant vieno augalo užauga tik vienas melionas. Taip daroma tam, kad melionas gautų visą augalo sukuriamą saldumą.

Kodėl Japonijoje vaisiai ir daržovės yra prabangos prekė? Europoje vanduo yra kietas, todėl jį sunku gerti. Vaisiai ir daržovės įsisavina šį kietą vandenį, todėl turi mažiau vitaminų ir naudingų medžiagų.

Tuo metu Japonijoje daug lyja, o vandens kokybė yra gera, vaisiai ir daržovės gali būti auginami ištisus metus, o geros kokybės vandens prisotinti augalai gali geriau įsisavinti vitaminus ir kitas naudingas medžiagas.

Dėl šių priežasčių vaisiai ir daržovės Japonijoje nuo seno labai vertinami ir laikomi prabangos preke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(29)
(3)
(26)

Komentarai (3)