Kaip nusigauti iki Kentauro αlfos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2016-04-17 01:18
Hmm HMMM, HMMM, HMMM, HMM, HMMM, Hmm, nors teoriškai įmanoma, bet praktiškai neįmanoma.Viena visiškai nesvarbi(palyginus) problema(no sarcasm) tiksliai nepamenu, bet NASA po plutono vizito zondą nutaikė į nelabai tolimą objektą po Plutono Saulės sistemoje, nepamenu tiksliai atstumo, bet esmėje nebuvo taikomasi į tolimesnius objektus dėl per didelio nuotolio žemė-zondas, nes komunikacija pasidaro labai sudėtinga.Bet čia tai visiškai next level problema, 1W siųstuvas... Kiek radarų reikės ir kiek jie kainuos, kad tokį signalą pagauti? Čia savaime aišku jei užgrobs Rusijos elektrines reikalingas tam lazeriui užkurti ir net negalvojant kaip išvis tokį lazerį sukurt. HMM HMM. Tikrai nemanau jog pavyks įgyvendint N praktiškai neįmanomų misijų kertasi viena per kita, ką čia paminėjau kaip sakiau net nėra didžiausios problemos tik šiaip pastebėjimai. Pagal mane vienintelis pliusas šio projekto jog turčiai pinigus išmes kažkokiam brangiam kosmoso žaislui mokslo vardan, o ne bugačiams.
gytis13 2016-04-18 12:58
O kaip sustabdys tą zondą, kaip nutaikys fotokameras ten kur įdomu filmuoti, kaip koreguos kursą kad jis skristų kuo arčiau tų planetų kurias tikimasi atrasti?Paleis tai paleis, o toliau kaip Žiulio Verno knygoje "Iš patrankos į Menulį"
bahuriux 2016-04-18 18:57
Sustabdyti sveiko zondo neįmanoma, turbūt, jie paleis spiečių tokių zondų ir dalis iš jų skris tiesiai į žvaigždę, kita dalis pro šalį, dar kiti į planetas. Tie kurie išgyvens galės ir toliau skrieti giliau, gal ką įdomaus su jais dar pavyks nufotkinti. Tas zondas bus robotas, o tai reiškia jis pats koreguosis kursą, naudodamasis programoj įrašytu žvaigždėlapiu, tokiu būdu jau ne vienas zondas saulės sistemoj keliavo ir palei žvaigždžių vaizdą koregavosi kursą. Jei reiks pakoreguoti kursą tesiog pakreips burę 45 laipsnių kampu nuo ateinančio lazerio fotonų srauto ir gaus 0,7 karto impulsą į šoną ir 0,7 impulsą į priekį tuo pačiu metu, kai korekcija bus atlikta, vėl atstatys burę statmenai fotonų srautui ir vėl gaus pilną impulsą greitėjimui į priekį. Žinoma galima ir ne taip drastiškai sukinėti tą burę galima ir tik keliais laipsniais pasukti kurso koregavimui. Pasukti burę kampu į fotonų srautą galima dviem būdais arba dalį burės pakreipti pasukti, patraukti, žodžiu laikinai sumažinti plotą vienam krašte, arba pasinaudoti rection wheels, o geriau CMG https://en.wikipedia.org/wiki/Control_moment_gyroscope jie pasirinks tą budą kuris patikimesnis ir mažiau sveria. Kameras nutaikys irgi CMG, arba burės kraipymo pagalba, arba tiesiog viską fotkins random belekaip ir sius. Tikiuosi visi suprato