Kadrai iš labiausiai užteršto miesto JAV: tai ne „Photoshop“ - tokia tikroji realybė (Foto)  ()

Ištuštėję miestai niekada neatrodė jaukiai, tačiau Picherio miestelis Oklahomoje, Jungtinėse Amerikos valstijose tikriausiai yra vienas iš labiausiai gąsdinančių pavyzdžių. Šią post-apokaliptinę vietovę įamžino fotografas Seph Lawless. Tik jis gavo leidimą patekti į uždraustą zoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mieste buvo apleistas 2006 metais, kai Aplinkos apsaugos agentūra (AAA), paskelbė privalomą evakuaciją dėl ypač pavojingo švino nuotėkio. Nors, kai kurie gyventojai atsisakė palikti savo namus dar daugelį metų.

Kadaise Picher buvo produktyvi kalnakasybos vietovė, kuri pagamindavo 50 proc. šalies švino ir cinko per I pasaulinį karą. Ši kasybos veikla tęsėsi iki 1967 metų.

Galiausiai užterštas vanduo ir kitos medžiagos iš daugiau nei 14 tūkst. kasyklų išsiliejo į žemę. Nukentėjo tiek apylinkių gamta, tiek žmonės. 1996 metais 34 proc. miesto vaikų buvo apsinuodiję švinu.

Picher yra geras pavyzdys, kaip pramonės interesai gali sukelti katastrofiškus padarinius. Ir tai nėra per daug nutolęs nuo to, kas šiuo metu vyksta Flinte, Mičigano valstijoje.

Daugiau nuotraukų galima rasti S.Lawless albume „The Prelude: The Deadliest City in America“ arba autoriaus „Instagram“ paskyroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(78)
(56)
(22)

Komentarai ()