Rusiškas progresas: Iš „Rytinio“ kosmodromo sėkmingai paleista pirmoji raketa ir iš karto trys papeikimai už „chaltūras“ (Video)  (17)

Kosmodrome Rytinis atliktas pirmasis raketos nešėjos „Sojuz-2.1a“ paleidimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-04-28 Rusiškas progresas: Iš „Rytinio“ kosmodromo sėkmingai paleista pirmoji raketa ir iš karto trys papeikimai už „chaltūras“ (Video)  (17)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketa į orbitą iškėlė tris palydovus : „Lomonosov“, „Aist-2D“ ir SamSat-218. Raketa apdrausta 1,8 mlrd rb., starto kompleksas – 24 mlrd rb. Iki šiol buvo pranešama, kad starto neplanuojama apdrausti.

Paleidimą stebėjo RF prezidentas.

„Noriu jus pasveiktini. Yra ko didžiuotis. Vakar technika mažumėlę persistengė, iš principo, buvo gali leisti ir vakar, bet technika persistengė ir sustabdė paleidimą. Tai normalus reiškinys. Svarbiausia, kad aikštelė veikia, gerai jūsų parengta, funkcionuoja. Darbų dar daug, ji didelė, tačiau, be abejonės, tai labai rimtas, reikšmingas žingsnis Rusijos kosmonautikos vystymo žingsnis.“ RF prezidentas V. Putinas

Iš pradžių startas turėjo įvykti balandžio 27 dieną, tačiau dėl automatinės valdymo sistemos sutrikimo raketos startas buvo nukeltas parai. „Roskosmos“ pabrėžė, nesklandumas kilo pačioje raketoje ir nesusijęs su kosmodromo infrastruktūra. Putinas nusprendė likti Rytiniame iki pakartotinio starto.

Pertrauka po pirmojo starto iš kosmodromo raketos truks ilgiau nei metus. Nuo 2018 metų kasmet bus atliekami ne daugiau, nei trys startai.

Kosmodromo Rytinis statyba prasidėjo 2012 metų vasarą. Statybų metu darbininkai kelis kartus streikavo dėl grobstymų, kurių nuostolis vertinamas 1,5 mlrd rb. Iškeltos kelios baudžiamosios bylos.

Iš pradžių planuota, kad kosmodromas bus pastatytas ir pradėtas eksploatuoti 2015 metais. Pirmasis startas planuotas gruodžio gale, tačiau buvo atidėtas dėl atsilikimo nuo kosmodromo statybos grafiko.

Trys papeikimai

Kaip rašo „Komersant“, po starto vicepremjerui D. Rogozinui paskirtas papeikimas, „Roskosmos“ vadovui – griežtas papeikimas. Generaliniam automatikos MGS direktoriui L. Šamilovui, iš kurio įmonės buvo gautas sugedęs kabelis, dėl kurio buvo nukeltas startas, gavo nevisiško tarnybinio atitikimo pažymėjimą.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(13)
(18)
(-5)

Komentarai (17)