Tokių dalykų nepamatysi niekur kitur: E.Muskas „Tesla Model X“ problemas sprendžia su miegmaišiu prie konvejerio  ()

„Tesla Motors“ įkūrėjas, genialiu inovatoriumi laikomas JAV verslininkas Elonas Muskas taip įsijautė į darbą, kad negali atsitraukti nuo „Tesla“ gamybos proceso nei dieną, nei naktį. Gal tokiu atsidavimu ir galima paaiškinti stulbinamą „Tesla“ sėkmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas yra vienas turtingiausių planetos žmonių. Galima drąsiai teigti, kad tokią sėkmę lėmė ne tik genialios verslininko idėjos, bet ir didžiulis darbštumas.

Tad, nors pajamos leidžia Elonui Muskui užsisakyti prašmatniausius apartamentus ar įsirengti juos čia pat gamykloje, jis šia mintimi nesusiviliojo ir miega šalia „Model X“ konvejerio, tiesiog miegmaišyje.

Žiniasklaidos teigimu, krosoverio „Tesla Model X“ surinkimo kokybė kol kas netenkina E.Musko. Konkrečiai – pakeliamos galinės durys. Tai trukdo įmonei planingai vystyti gamybą, ji vėluoja vykdyti užsakymus.

Balandį „Tesla Motors“ atšaukė „Model X“ nes norėjo pakeisti nepatikimus trečios eilės sėdynių fiksatorius.

Norėdamas kuo greičiau pašalinti trūkumus, E.Muskas asmeniškai kontroliuoja elektromobilių gamybą ir pats tariasi su dalių tiekėjais. Jis turi ambicijų 2018 m. pagaminti 500 tūkst. automobilių, o 2020 m. – peržengti 1 mln.

Šiandien tikrai sunku rasti kitą automobilių įmonės vadovą, kuris taip atsakingai žiūrėtų į savo darbą. Netgi legendinis Li Jakoka, bandydamas pakelti smukusią kompaniją „Chrysler“, rasdavo laiko šeimai ir turiningam poilsiui.

Skirtumas tas, kad E.Muskas – ne samdomas vadybininkas, o savininkas. „Tesla Motors“ – jo asmeninis projektas. Todėl verslininkas iš visų jėgų stengiasi, kad viskas vyktų idealiai sklandžiai. Būtent tokie vadovai – perfekcionistai ir genialūs organizatoriai – yra mokslo ir verslo varikliai. Nors ir susiduria su laikinais sunkumais.

Kiti Elono Musko projektai

Kosminė korporacija „SpaceX“ – dar vienas ambicingas Elono Musko projektas. Šią savaitę ši kompanija sėkmingai jau antrą kartą nuleido raketą nešėją „Falcon 9“ ant žemės (ant platformos Atlanto vandenyne).

Jis taip pat sukūrė didžiausią pervedimų bendrovę „PayPal“.

1999-ųjų kovą startavo internetinė finansinių paslaugų bendrovė „X.com“, kuri greitai susilaukė sėkmės. Jau po metų, t.y. 2000-ųjų kovo mėnesį, „X.com“ įsigijo kitą internetinį startuolį „Confinity“ – taip ir gimė „PayPal“ mokėjimų sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: