Kitoks žvilgsnis į žmogaus kūną: trilijonai miestų ir nelegalių statybų katastrofa (Video)  ()

Iš ko mes esame sudaryti? Turbūt visi atsakysime, kad iš daugybės ląstelių - labai mažyčių, nesudėtingų ir nežymią funkciją atliekančių kūno dalelių. Tačiau iš tiesų šias daleles galime įsivaizduoti kaip… ištisus miestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ląstelėse ne tik veikia įvairios už konkrečias funkcijas atsakingos tarnybos - energijos elektrinės, fabrikai, atliekų šalinimo tarnyba, paštas, bet taip pat egzistuoja įstatymai. Tokių pagal griežtą tvarką veikiančių miestų kiekvieno iš mūsų kūne yra trilijonai.

O kas nutinka, jeigu ši griežta tvarka sutrinka? Ląstelės mieste kyla chaosas. Vykstant mutacijoms, prasideda nevaldomos statybos, kurios eikvoja viso organizmo resursus. Tai – vėžys. Kas nulemia šiuos sutrikimus ląstelės – miesto gyvenime? Kokius pažangius tyrimus vykdo Vilniaus universiteto mokslininkai, mėgindami kuo anksčiau nustatyti diagnozę? Kokių metodų jie imasi, siekdami sugrąžinti ląstelėse vyravusią tvarką? Su kokiais iššūkiais jie susiduria? Atsakymai į šiuos ir dar daugiau smalsių klausimų – laidoje „Mokslo sriuba“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()