Atradimas Floridoje „perrašė“ Amerikos istoriją (Video)  ()

Archeologų komanda surengė ekspediciją bei ėmė tyrinėti vieną Floridos smegduobę, kuri galimai saugojo didelę paslaptį. Panašu, jog archeologai turi puikią uoslę, kadangi smegduobėje atlikti archeologiniai tyrimai gali pakeisti Amerikos istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbiama pranešime, nauji radiniai rodo, jog Amerikos žemėse žmonės gyveno jau prieš 14,5 tūkst. metų. Tą liudija 8 metrų gylio smegduobė, kurioje buvo aptiktas iš akmens pagamintas peilis ir gyvūnų kaulų, kurie galimai turi žmogaus veiklos pėdsakų.

Tokie archeologų atradimai sudrebins dabartinės teorijos pamatus, kadangi iki šiol buvo manoma, jog pirmieji gyventojai į Ameriką atkeliavo maždaug prieš 13 tūkstančių metų. 1500 metų skirtumas yra išties nemenkas bei gali pakeisti supratimą apie Amerikos žmonių vystymąsi.

Antropologai, apžiūrėję rastą akmeninį peilį, kurio vienas kraštas nusmailintas, teigia neabejojantys, jog tai yra žmogaus darbo rezultatas. Atlikus datavimą nustatyta, jog šiam artefaktui yra kiek daugiau nei 14 tūkstančių metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(39)
(3)
(36)

Komentarai ()