Pasidaryk pats: skysto azoto pabūklas (Video)  (3)

Sunku pasakyti, kuriai kategorijai būtų galima priskirti šį ginklą – šaltųjų ar šaunamųjų. Ko gero, ir vienai, ir kitai. Tačiau esmės tai nekeičia. Youtube vaizdo kanalo CodysLab pramuštgalviai siūlo pasigaminti skysto azoto pabūklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdami išsiaiškinti, kaip įvairūs metalai reaguoja į smarkiai neigiamą skysto azoto temperatūrą, eksperimento autoriai nusprendė pasigaminti skysto azoto patranką. O tada – iš jos pašaudyti kulkomis, pagamintomis iš įvairiausių metalų. Pašaudyti į gelio taikinius ir pažiūrėti, kaip joms (kulkoms) ir jiems (taikiniams) sekasi.

Žinoma, skysto azoto pabūklas turi savų minusių. Vienas jų (ir bene didžiausias) – jam reikia skysto azoto. Kuris, kad ir kaip mėgintumėte nusiteikti, yra pasiutusiai šaltas.

Iš pradžių eksperimento autorius metalus testavo ne kulkų pavidalu. Paskui išmėgino, kaip reaguos parakas ir skystas azotas, po to pasigamino skysto azoto pabūklą, galiausiai, ėmė iš jos pliekti į gelio taikinį.

Ką gi, malonių įspūdžių žiūrint, kaip į gelinius ir karšto vandens taikinius smigs neįprastos natrio ir visokios kitokios kulkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(24)
(-20)

Komentarai (3)